Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Beemster advertorial

4x de leukste feitjes over Beemster kaas

In samenwerking met Beemster

Advertentie

Champagne komt uit de Champagne-streek, bordeaux-wijnen uit de Bordeaux-regio en Beemster kaas komt exclusief uit... de Beemster Polder. Vier dingen die je nog niet wist over Beemster!

1. Unieke bodem

De Beemster Polder in Noord-Holland heeft een lange geschiedenis. Ze ontstond door de drooglegging van een binnenzee in 1612. Daardoor is de bodem – en dus ook het gras – uniek in zijn soort. En dat proef je terug in de Beemster kazen.

2. Van grasspriet tot kaas

Samen met 440 boeren, beheert Beemster alle tussenstappen. Van grasspriet tot kaas. Met zijn allen letten ze op de gezondheid van de koe en de kwaliteit van de natuur en het milieu. Zo hebben Beemster-koeien eigen lig-bedden en borstels om zichzelf te verwennen. Beemster koeien leven gemiddeld langer.

3. Aandacht

Beemster koeien staan zoveel mogelijk in de wei. Vaak meer dan 180 dagen per jaar en gemiddeld 10 uur per dag. Dankzij al die intensieve aandacht geven ze de allerbeste melk. Echte weidemelk!

4. Ambachtelijk en duurzaam

In de Beemster Polder, midden tussen de koeien, staat de kaasmakerij. Daar maken we de kazen nog net zoals 100 jaar geleden. Kazen met elk een eigen, uitgesproken smaak. De kaasmakers van Beemster bereiden de kazen op een ambachtelijke en duurzame wijze. Zo roeren zij bijvoorbeeld de wrongel niet met een machine, maar met de hand. Dat kost meer tijd, maar zorgt wel voor een smedige en echte smaak.

Zin om zelf aan de slag te gaan met de heerlijke kaas van Beemster? Maak dan deze makkelijke Hollandse carbonara.

Hollandse carbonara

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!