Advertentie
1. Unieke bodem
De Beemster Polder in Noord-Holland heeft een lange geschiedenis. Ze ontstond door de drooglegging van een binnenzee in 1612. Daardoor is de bodem – en dus ook het gras – uniek in zijn soort. En dat proef je terug in de Beemster kazen.
2. Van grasspriet tot kaas
Samen met 440 boeren, beheert Beemster alle tussenstappen. Van grasspriet tot kaas. Met zijn allen letten ze op de gezondheid van de koe en de kwaliteit van de natuur en het milieu. Zo hebben Beemster-koeien eigen lig-bedden en borstels om zichzelf te verwennen. Beemster koeien leven gemiddeld langer.
3. Aandacht
Beemster koeien staan zoveel mogelijk in de wei. Vaak meer dan 180 dagen per jaar en gemiddeld 10 uur per dag. Dankzij al die intensieve aandacht geven ze de allerbeste melk. Echte weidemelk!
4. Ambachtelijk en duurzaam
In de Beemster Polder, midden tussen de koeien, staat de kaasmakerij. Daar maken we de kazen nog net zoals 100 jaar geleden. Kazen met elk een eigen, uitgesproken smaak. De kaasmakers van Beemster bereiden de kazen op een ambachtelijke en duurzame wijze. Zo roeren zij bijvoorbeeld de wrongel niet met een machine, maar met de hand. Dat kost meer tijd, maar zorgt wel voor een smedige en echte smaak.
Zin om zelf aan de slag te gaan met de heerlijke kaas van Beemster? Maak dan deze makkelijke Hollandse carbonara.
Onze tips
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Vers van de pers: nieuwe smaken van Côte d’Or, Golden Cups en meer!
Tefal x Jamie Oliver: De beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Vers van de pers: Foodies’ kerstcover, Jamie Oliver-week en meer!
Jamie Oliver-week bij Foodies Magazine!
Kijktip: nieuw seizoen MasterChef Australië 2024
Redactie