Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
joyn tomaat

6x de lekkerste gerechten met JOYN tomaten

In samenwerking met JOYN.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Zoetsappig, felrood en stevig, dat is wat je van een tomaat verwacht. De meest veelzijdige groente en in elk gerecht dé smaakmaker. Het verdient dan ook de nodige aandacht en de beste plek om te kweken. En zo dacht Looye Kwekers er ook over.

Tomaten van Looye Kwekers

De allerlekkerste tomaten kweken ze bij Looye Kwekers, in 1946 begon Jacobus Looije op een kleine strook grond in het Westland. Sinds die tijd is Looye Kwekers uitgegroeid tot één van de bekendste en meest geliefde tomatenkwekers van Nederland. En sinds kort zijn de tomaten ook te koop bij de Albert Heijn!

JOYN is een trostomaat die het beste tot haar recht komt wanneer deze verwerkt wordt in een gerecht. Bij Looye Kwekers staat de smaak van de tomaat centraal in het proces van telen.

Aan foodies de eer om de allerlekkerste recepten te bedenken met tomaat in de spotlights. JOYN is een tomaat met een volle smaak, een stevige structuur en heeft een heerlijke balans tussen zoet en zuur. Benieuwd geworden? Probeer JOYN in één van deze gerechten, gegarandeerd een gezellige avond met familie en vrienden!

Foodies favorieten met JOYN

Gebakken feta met JOYN trostomaten en knoflookbrood

Gebruik de trostomaten van JOYN die geweldig aansluiten bij de smaak van feta en het knoflookbrood!

gebakken feta

JOYN tomaten-tarte tatin met schapenkaas

tarte tatin met schapenkaas

Tomatenbulgur van JOYN tomaten met kruidenolie

Voor een makkelijke avond of uitgebreide lunch maak je een smaakvolle bulgur met een trosje JOYN tomaten.

snelle successen

Wil je meer gerechten proberen met de JOYN tomaten? Ga dan voor een zeebaarsje op smaak gebracht met tomaat of laat ze de spotlight stelen in één van foodies lekkerste salades.

Gegrilde zeebaars met tomaat, citroen en amandelen

Gegrilde zeebaars met tomaat, citroen en amandelen

Tomatensalade met guacamoletortillas en kipreepjes

tomatensalade guacamoletortillas en kipreepjes

Tomatensalade met gebakken biefreepjes en mango-sesam-korianderdressing 

Waar komen JOYN tomaten vandaan en hoe groeien deze uit tot smaakvolle tomaten?

De ideale bodem voor de JOYN tomaat is steenwol; gemaakt van vruchtbaar vulkanisch gesteente. Bij Looye Kwekers laten ze de jonge planten opgroeien langs een touw. De plant kan wel 15 meter lang worden, en door de plant te begeleiden door een touw kan zij horizontaal groeien in de kassen.

Na een aantal weken verschijnen en kleine gele bloemen aan de tomatenplant. En dan is het tijd voor de hommels om aan het werk te gaan. En daarvoor maakte Looye Kwekers ‘hommel-hotels’. In die dozen zitten soms wel 500 hommels. Ze vliegen vrij rond in de kassen om de planten optimaal te kunnen bestuiven. Daardoor transformeren de gele bloemen langzaam maar zeker in prachtige felrode trossen tomaten.

Dan komt het laatste ingrediënt tot een smaakvolle tomaat, tijd. Nadat de hommels hun werk hebben gedaan, duurt het zo’n 8 weken totdat de JOYN tomaat volgroeid is. De bovenste tomaten krijgen als eerste hun perfecte rode kleur en zijn vaak ook het meest smaakvol.

Elke dag worden de tomaten goed in de gaten gehouden. En als de perfecte vorm en de perfecte rode kleur is bereikt, dan zijn de tomaten volgroeid. Dan breekt het moment aan om de trossen met zachte hand te oogsten. Dat wordt uiteraard heel voorzichtig gedaan zodat de tomaten niet beschadigen.

Meer JOYN?

Maak ook eens een Italiaanse bruschetta, Spaanse gazpacho of een Griekse gemista met JOYN. Met de JOYN tomaat kun je in de keuken alle kanten op. De volle smaak is namelijk een verrijking voor elk recept. Kijk voor meer informatie hier.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!