Advertentie
Tomaten van Looye Kwekers
De allerlekkerste tomaten kweken ze bij Looye Kwekers, in 1946 begon Jacobus Looije op een kleine strook grond in het Westland. Sinds die tijd is Looye Kwekers uitgegroeid tot één van de bekendste en meest geliefde tomatenkwekers van Nederland. En sinds kort zijn de tomaten ook te koop bij de Albert Heijn!
JOYN is een trostomaat die het beste tot haar recht komt wanneer deze verwerkt wordt in een gerecht. Bij Looye Kwekers staat de smaak van de tomaat centraal in het proces van telen.
Aan foodies de eer om de allerlekkerste recepten te bedenken met tomaat in de spotlights. JOYN is een tomaat met een volle smaak, een stevige structuur en heeft een heerlijke balans tussen zoet en zuur. Benieuwd geworden? Probeer JOYN in één van deze gerechten, gegarandeerd een gezellige avond met familie en vrienden!
Foodies favorieten met JOYN
Gebakken feta met JOYN trostomaten en knoflookbrood
Gebruik de trostomaten van JOYN die geweldig aansluiten bij de smaak van feta en het knoflookbrood!
JOYN tomaten-tarte tatin met schapenkaas
Tomatenbulgur van JOYN tomaten met kruidenolie
Voor een makkelijke avond of uitgebreide lunch maak je een smaakvolle bulgur met een trosje JOYN tomaten.
Wil je meer gerechten proberen met de JOYN tomaten? Ga dan voor een zeebaarsje op smaak gebracht met tomaat of laat ze de spotlight stelen in één van foodies lekkerste salades.
Gegrilde zeebaars met tomaat, citroen en amandelen
Tomatensalade met guacamoletortillas en kipreepjes
Tomatensalade met gebakken biefreepjes en mango-sesam-korianderdressing
Waar komen JOYN tomaten vandaan en hoe groeien deze uit tot smaakvolle tomaten?
De ideale bodem voor de JOYN tomaat is steenwol; gemaakt van vruchtbaar vulkanisch gesteente. Bij Looye Kwekers laten ze de jonge planten opgroeien langs een touw. De plant kan wel 15 meter lang worden, en door de plant te begeleiden door een touw kan zij horizontaal groeien in de kassen.
Na een aantal weken verschijnen en kleine gele bloemen aan de tomatenplant. En dan is het tijd voor de hommels om aan het werk te gaan. En daarvoor maakte Looye Kwekers ‘hommel-hotels’. In die dozen zitten soms wel 500 hommels. Ze vliegen vrij rond in de kassen om de planten optimaal te kunnen bestuiven. Daardoor transformeren de gele bloemen langzaam maar zeker in prachtige felrode trossen tomaten.
Dan komt het laatste ingrediënt tot een smaakvolle tomaat, tijd. Nadat de hommels hun werk hebben gedaan, duurt het zo’n 8 weken totdat de JOYN tomaat volgroeid is. De bovenste tomaten krijgen als eerste hun perfecte rode kleur en zijn vaak ook het meest smaakvol.
Elke dag worden de tomaten goed in de gaten gehouden. En als de perfecte vorm en de perfecte rode kleur is bereikt, dan zijn de tomaten volgroeid. Dan breekt het moment aan om de trossen met zachte hand te oogsten. Dat wordt uiteraard heel voorzichtig gedaan zodat de tomaten niet beschadigen.
Meer JOYN?
Maak ook eens een Italiaanse bruschetta, Spaanse gazpacho of een Griekse gemista met JOYN. Met de JOYN tomaat kun je in de keuken alle kanten op. De volle smaak is namelijk een verrijking voor elk recept. Kijk voor meer informatie hier.
Onze tips
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Redactie