Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Foodies Friend Hanne

Even voorstellen: Foodies Friend Hanne

Advertentie

Hanne is een echte foodie en deelt op haar Instagram @gewoonhanne.nl en haar blog gewoonhanne.nl gerechten die ‘gewoon gemakkelijk’, ‘gewoon gezond’ en vooral‘ gewoon lekker’ zijn. Tijd om Hanne uitgebreid aan je voor te stellen. Daarnaast deelt ze het recept voor Mexicaanse taco’s met een twist!  

Hoe kwam je op het idee om een foodblog te beginnen?

Foodies Friend Hanne: “Toen ik nog thuis woonde, was ik nog helemaal niet bezig met koken. Dat begon pas toen ik ging studeren en op mezelf ging wonen. In het begin kookte ik nog makkelijk met pakjes en zakjes maar al snel ontdekte ik dat ik het allemaal zelf kon maken. Ik kookte en bakte veel en dat viel heel erg in de smaak, dus vroegen mensen mij steeds vaker om het recept tot ik op een gegeven moment dacht: nu moet ik het bundelen en delen, anders blijf ik bezig met recepten via mail versturen, haha. En zo is vijf jaar geleden mijn blog ontstaan. Dat is langzaam gegroeid en nu heb ik zo’n drie jaar mijn eigen bedrijf.”

Ben je nu een fulltime foodie of combineer je het foodbloggen met een ander vak?

“Ik heb eerst filosofie gestudeerd, maar dat was me uiteindelijk te theoretisch, ik miste de praktische kant heel erg. Dus toen ik klaar was, begon ik aan de opleiding Food Innovation. Dat gaat over ontwikkeling van recepten en nieuwe producten, dat past veel beter bij mij. Nu ben ik nog aan het zoeken wat ik precies wil doen. Het liefst zou ik deels bij een bedrijf willen werken op het gebied van productontwikkeling en dat combineren met mijn eigen onderneming.”

Ben je een heel creatief persoon?

“Zeker, ik houd echt van zelf dingen maken. Eten koken is één van die dingen, maar mijn creativiteit is eigenlijk veel breder. Ik houd ook van breien, haken, naaien, tekenen, schilderen, noem maar op. Zo heb ik op mijn blog ook een DIY-categorie en deel ik er bijvoorbeeld hoe je zelf gebreide pannenlappen kunt maken of decoratie voor op de paastafel.”

Wat voor recepten vinden we op jouw blog?

“Op mijn site zijn recepten verdeeld in 3 categorieën: ‘gewoon gezond’, ‘gewoon gemakkelijk’ en ‘gewoon lekker’, want dat is hoe ik zelf graag kook. Ik eet graag gezond met veel groenten. Daarnaast vind ik dat koken leuk en toegankelijk moet blijven, zonder lange ingrediëntenlijsten en veel moeilijke producten waarvoor je langs verschillende winkels moet. En af en toe is het natuurlijk leuk om jezelf te trakteren op iets heel lekkers.”

‘Gewoon gezond’ en ‘gewoon lekker’ zijn bij jou dus twee aparte categorieën, kan dit volgens jou niet samengaan?

“Ik vind het af en toe heel leuk om bijvoorbeeld een lekkere taart te bakken, dan gaat er gewoon slagroom, boter en suiker in. De rest van de tijd eet ik gezond, dus het moet gewoon kunnen. Dus nee, ik ben niet echt iemand die guilty pleasures heel gezond probeert te maken. Je vindt op mijn blog heel veel gezonde gerechten, maar ook dikke tosti’s met oude kaas of chocoladetaart met stroopwafels.”

Wie zijn jouw volgers?

“Het zijn toch vooral jonge vrouwen, net als ik. En het zijn gewoon mensen die van lekker eten houden, maar dan niet al te moeilijk. Ik denk eigenlijk dat mijn volgers heel erg op mij lijken.”

Je bent afgestudeerd als filosofe. Wat is jouw filosofie als het op eten aankomt?

“Ik denk niet dat het per se met mijn studieachtergrond te maken heeft, maar naast dat ik weinig vlees eet vind ik het ook belangrijk dat er weinig voedsel verspild wordt. Ik probeer mijn recepten zo te schrijven dat mensen geen half stukje van dit of dat of bijna lege potjes overhouden. En ik geef op mijn blog tips hoe je verspillingsvrij kunt koken door restjes in nieuwe gerechten te verwerken. Zoals in mijn wentelteefjes van oud bananenbrood.”

Ik heb op jouw blog inderdaad geen vlees gezien, kook je helemaal vega?

“Met het oog op het milieu eet ik grotendeels vegetarisch, maar niet 100%. Ik vind bijvoorbeeld bacon of ansjovis superlekker, dus dan sta ik het mezelf toe om het af en toe te eten. Of ik neem soms vlees als ik uit eten ga en echt lekkere vleesgerechten op de kaart zie staan. Maar over het algemeen vind ik dat je vlees tegenwoordig zo goed kunt vervangen dat je het niet eens mist.”

Zoals in het recept dat je voor Foodies hebt gemaakt.

“Klopt! Ik heb taco’s gemaakt met pulled mushroom in plaats van vlees. Daarvoor gebruikte ik koningsoesterzwammen, omdat ze een vlezige structuur hebben en goed verkrijgbaar zijn. Ook als je geen vlees eet, zijn er nog steeds heel veel mooie producten en ik vind het leuk om daarmee te experimenteren.”

Pulled mushroom taco’s van Foodies Friend Hanne

Hanne: “De zelfgemaakte chilisaus moet je 7 dagen laten fermenteren, begin hier dus op tijd mee. Wil je niet zo lang wachten, gebruik dan een kant-en-klare chilisaus.”

Foodie Friends Hanne pulled mushroom taco's

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Martina Silbrníková

Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!