Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Foodie Friends Hanne pulled mushroom taco's

Pulled mushroom taco’s

Dit recept is van onze Foodies Friends Hanne van gewoonhanne.nl
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Hanne: “De zelfgemaakte chilisaus moet je 7 dagen laten fermenteren, begin hier dus op tijd mee. Wil je niet zo lang wachten, gebruik dan een kant-en-klare chilisaus.” Ze is een echte foodie en deelt op haar Instagram @gewoonhanne.nl en haar blog gewoonhanne.nl gerechten die ‘gewoon gemakkelijk’, ‘gewoon gezond’ en vooral‘ gewoon lekker’ zijn.

Bereiding

  1. Verwijder voor de chilisaus de steeltjes van de pepers en doe de pepers samen met de teentjes knoflook, het zout en de suiker in een blender of keukenmachine. Maal alles tot grove stukjes. Doe het mengsel in een schone glazen pot en leg er losjes een deksel op. Zet de pot weg op een donkere plek. De fermentatie begint na 2-3 dagen, je ziet dan belletjes ontstaan. Roer dagelijks door de pot met een schone lepel.

  2. Na ongeveer 7 dagen stopt de fermentatie en kun je de chilisaus afmaken. Doe het mengsel in een blender of keukenmachine en voeg de azijn toe. Maal alle ingrediënten nu helemaal fijn. Voor een extra gladde saus kun je het geheel door een zeef passeren. Bewaar de chilisaus in een schone glazen pot in de koelkast.

  3. Doe voor de ingelegde uien de uienringen in een kom. Verhit de azijn met 120 ml water in een pan. Haal zodra het water kookt de pan van het vuur. Voeg de suiker toe en roer tot deze opgelost is. Giet het zoetzuurmengsel over de rode ui en laat dit intrekken terwijl je de pulled mushroom maakt.

  4. Snijd voor de pulled mushroom de hoedjes van de koningsoesterzwammen af en leg deze apart. Trek met een vork als volgt draadjes van de paddenstoelenvoetjes: leg een voetje op een snijplank, prik boven in de voet een vork en trek deze naar beneden. Draai het voetje rond en herhaal deze beweging tot het voetje in draadjes uiteenvalt. Snijd de hoedjes van de paddenstoelen in dunne reepjes.

  5. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui glazig in. Voeg vervolgens de knoflook en specerijen toe en bak deze 1-2 minuten mee. Doe de tomatenpuree en de chilisaus erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de paddenstoelen en de bruine suiker toe en bak het geheel op middelhoog vuur nog ca. 10 minuten tot de paddenstoelen zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan. Serveer de tortilla’s met een flinke schep pulled mushroom, de sla, de avocado, de ingelegde rode ui en de zelfgemaakte chilisaus. Garneer met de korianderblaadjes en serveer er de limoenpartjes bij.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)