Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Foodies Friend Simone

Even voorstellen: Foodies Friend Simone

Advertentie

Simone is een echte foodie en deelt op haar Instagram @foodquotesnl heerlijke gerechten zonder ellenlange ingrediëntenlijsten die echt iedereen kan maken. Tijd om Simone uitgebreid aan je voor te stellen. Ze deelt ook nog eens haar succesgerecht voor bij het ontbijt – pasteitjes met roerei, gerookte zalm en tomatensalsa.

Hoe kwam je op het idee om een foodblog te beginnen?

Foodies Friend Simone: “Ik ging mij meer verdiepen in koken en eten toen ik jaren geleden wilde afvallen. Ik begon aan het paleodieet en deelde dat op het internet, vanuit daar is mijn huidige blog ontstaan. Ik kook nog steeds graag met veel groenten, maar van dat hele gezonde ben ik inmiddels afgestapt, daarvoor houd ik teveel van scones en koekjes, haha.”

Hoe zou je je huidige blog omschrijven?

“Het is nu een platform waar ik hele toegankelijke recepten deel zonder ellenlange ingrediëntenlijsten, moeilijke ingrediënten of ingewikkelde technieken. Zonder pakjes en zakjes, maar wel makkelijk en snel. Ik vind het belangrijk dat echt iedereen de recepten die ik deel kan maken.”

Welk gerecht typeert jou het meest?

“Ik ben dol op stoofvlees, daarvoor ben je bij mij op het juiste adres. Er staan dan ook verschillende varianten op mijn blog. Ik maak het ook gewoon hele jaar door, maar in de zomer gebruik ik dan bij voorbeeld appelcider en veel groenten, dan is het net wat lichter. Stoofvlees maken duurt wel even maar het is eigenlijk heel makkelijk, je hoeft er zelf geen uren voor in de keuken te staan.”

Stoofvlees is best wel traditioneel Nederlands. Hou je ook van wereldse keukens?

“Mijn man is Turk dus ik heb ook veel Turkse gerechten op mijn blog. Dat maakt het interessant en net even wat anders. Maar ik haal ook veel inspiratie uit reizen bij voorbeeld. Pas geleden verscheen het recept voor een Marokkaans stoofpotje op mijn site, dat is dan gebaseerd op een gerecht dat ik in Marokko had gegeten.”

Moet je zo’n gerecht dat je in je hoofd hebt vaker maken voor je er tevreden over bent?

“Meestal lukt het in één keer. Maar ik moet eerlijk zeggen, als een recept meerdere malen mislukt, dan ben ik er ook even klaar mee. Zo heb ik heel lang een haat-liefdeverhouding gehad met brood, het mislukte gewoon altijd. Maar sinds vorig jaar lukt het ineens zonder dat ik iets bewust anders doe, dus ik heb geen idee wat er toen foutging. Misschien zat er toch niet genoeg liefde in, haha.”

Welke gerechten vinden wij niet op jouw blog?

“Ik heb moeite met bepaalde structuren, bij voorbeeld pap of vla vind ik helemaal niks, dus die vind je ook niet op mijn blog. Ook zeevruchten zijn voor mij een no-go. Ik liet me een paar jaar geleden overhalen om een oester te eten, maar ik vond het vreselijk. Vijf minuten had ik dat ding in mijn mond voor ik het eindelijk durfde door te slikken en de rest van de dag was ik misselijk, dus dat doe ik niet meer.”

Wat maakt jouw blog speciaal?

“Ik deel vooral via de stories op Instagram ook persoonlijke verhalen buiten het eten om. Zo geef ik mijn volgers een kijkje in mijn privéleven. Ik ben bijvoorbeeld heel open geweest over het icsi traject waarin mijn man en ik zaten voordat ik zwanger werd. Toen was ik er een tijdje stil over en ineens kreeg ik heel veel berichtjes van mijn volgers of ik zwanger was en of alles goed ging. Ik vind het heel bijzonder dat mensen dan zo met je meeleven. Dus het gaat bij mij echt een stukje verder dan alleen recepten delen.”

Wat weten mensen die jou volgen nog meer over jou?

“Dat ik een enorme koffiefanaat ben, daar sta ik echt om bekend. Elke dag begin ik met een kopje en iedere keer leg ik dat vast en deel het op mijn Instagram met de hashtag #eerstekopjekoffie. Het leuke is dat mensen het nu ook doen en mij dan taggen in de stories met hun eerste kopje koffie.”

Je hebt voor Foodies pasteitjes gevuld met roerei en zalm. Hoe kwam je op het idee?

“Bij pasteitjes denk je gelijk aan ragout, maar het leek me leuk om er een keer iets totaal anders mee te doen. Zo kwam ik op het idee om pasteitjes te maken die je bij het ontbijt kunt serveren. Supermakkelijk om te maken, maar door die twist toch wel iets anders dan je verwacht.”

Ontbijtpasteitjes met roerei, zalm en tomatensalsa van Foodies Friend Simone

Simone: “Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare bladerdeegbakjes gebruiken, maar zelf maken is heel makkelijk en leuk. Bak de pasteitjes een dag van tevoren en bewaar ze afgekoeld in een luchtdichte doos, dan is het ontbijt de volgende dag zo gepiept.”

Foodies Friend Simone Ontbijtpasteitjes met roerei-zalm-tomaat-5

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Martina Silbrníková

Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!