Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor foodies februari: nu in de winkel!

foodies februari: nu in de winkel!

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Die koude februaridagen? Die vul je in de keuken met bladerdeegrecepten en vegetarische stoofpotten die op het vuur staan pruttelen. Na het koken trek je je terug met je eigen thee-infusie en leer je in onze kookschool alles wat je moet weten over chocolade. Breng je kennis meteen in de praktijk voor jouw Valentijn met chocoladetwisters van je zelfgemaakte bladerdeeg.

Gebakjes voor een afternoon tea

Kopje, schoteltje en etagères vol met lekkers op tafel. Een Engelse afternoon tea vervangt volgens de traditie de avondmaaltijd, want daar heb je na een choco-chai-laagjestaart, bananenbrood met dulce de leche en lams-saucijzenbroodjes geen plek meer voor.

Appelcider uit Noord-Ierland

foodies’ Yvonne was in Armagh County in Noord-Ierland waar de Bramley appel groeit. Deze appel die groter is dan je hand en zuur is van smaak, blijkt perfect voor het maken van appelcider. Yvonne nam de proef op de som en wandelde met een glaasje cider door de Ierse appelboomgaarden.

Zelfgemaakte marmelade

Niet te vergelijken met jam: marmelade. Door de schil en het vruchtvlees mee te verwerken, krijgt de marmelade zijn typisch bitterzoete smaak. Wij geven je een basisrecept voor marmelade én laten zien wat je naast het smeren op je brood nog meer met marmelade kunt maken in de keuken.

En verder…

Genieten we nog even van hartje winter met vegetarische stoofpotten, bakken we Rotterdamse maasstroompjes, trekken we thee van verse kruiden, specerijen, plantenwortels en ontbijtgranen, maken onze foodies friends gerechten met pastinaak in de hoofdrol, maakt Emil onweerstaanbaar cacao-ijs, koken we met de lekkerste producten uit het seizoen en veel meer.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!