Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
hipster tea

“I was tea before it was cool” – thee van foodblogger Claartje Schröder

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

“Je proeft hoe elk theeblad zorgvuldig is geoogst door mensen zoals Shehan en Rashmi – de lokale boeren uit Sri Lanka. They said hi, by the way.” Met zo’n omslagtekst móet je deze hipster tea toch wel proeven?
hipster tea

Hipster

Foodblogger Claartje Schröder kenden we al van foodness.nl, maar dat ze ook fairtrade thee verkoopt is nieuw. Sinds januari zijn de eerste smaken hier te koop en wij proberen de zwarte chai thee met venkel, kaneel, kardemom en gember, ook wel de Hipster Tea. Niet met melk en suiker, nee deze chai neemt de hoofdrol!
Omdat het losse theeblaadjes zijn gebruiken we een theezetapparaat (zoals deze)met filter. Een flinke theelepel gaat met 250 ml water (100°C graden) in onze fancy theezetter. We missen het exacte aantal grammen voor het theerecept op de verpakking, maar Claartje vertelt ons al gauw dat ca. 3 gram thee voldoende moet zijn.
In de theezetter hebben de blaadjes genoeg ruimte om te wellen en heb je geen geknoei en gedoe met thee-eitjes die uit elkaar vallen – dat vinden we prettig. Na 3 minuten is de thee dan klaar en wordt hij verdeeld onder de redactieleden. Tijdens het opschenken ruik je kaneel en een beetje venkel, gecombineerd met het frisse van kardemom al. In mijn enthousiasme raak ik ongeduldig, zoals zo vaak met thee.
Het is verfrissend om een thee te drinken die zo gebalanceerd is en we proeven meteen dat hij niet gezoet is. Dat is fijn, want zo worden de natuurlijke smaken gedragen door de zwarte thee. We love kardemom en kaneel!
hipster tea

Foodness

Claartje werkt al sinds 2014 aan Foodness maar ze wilde meer. Meer voor de wereld betekenen en dus haar bijdrage leveren. Ze koos voor thee, hét product uit ontwikkelingslanden. Daar is eerlijke handel drijven meer dan nodig. Het doel is: eerlijke prijzen en goede ingrediënten zodat iedereen er beter van wordt.
Zo reist Claartje af naar Sri Lanka om de thee uit te kiezen en te importeren en dat doet ze met alle zorgvuldigheid, want de lokale boeren moeten er eerlijk aan verdienen. Claartje heeft een directe lijn met de boer en dat is hoe het moet zijn, vertelt ze ons. Deze transparantie verdient dus veel waardering.
hipster tea

Insta flavours

Niet alleen hipster tea, maar ook Mermaid, Unicorn en Hangover tea behoren tot het assortiment van Claartje. Dit zijn alledrie groenetheesmaken en de namen zeggen al genoeg: dit moet je hebben! Vooral de Unicorn en Mermaid thee zijn meer bloemig van smaak en die Unicorn is natuurlijk fantastisch met hele jasmijnkopjes; zo herken je kwaliteitsthee. De Mermaid thee kies je voor een vrouwelijke kop thee met rozenblaadjes en bosbes, hij kleurt de thee zelfs lichtroze. En dan hebben we het nog niet eens overdeze cocktail die je met Mermaid thee maakt…
hipster tea
Leuk om te weten: Claartje gaat komend jaar meer smaken uitbrengen, net zolang tot er een regenboog van theekokers ontstaat. Dat wordt een te gek gezicht in je keukenkastje! Je vindt een giftbox met alle vier de smaken hier, leuk als cadeau!

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!