Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
pasen

Pasen: inspiratie opdoen in de keuken van @luciebeck

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Met Pasen gaan we op bezoek bij foodies’ favoriete bloggers en meest creatieve thuiskoks. Van paastraditie tot het ultieme paasrecept: vandaag steken we de handen uit de mouwen bij Lucie van @luciebeck. 
pasen

Eieren zoeken in het bos

Tijdens het paasweekend staat bij ons familie centraal. De kinderen verheugen zich nu al om paaseieren te zoeken bij ons in de tuin. Net zoals mijn broer en ik vroeger deden bij onze (groot)ouders. Mijn grootouders hadden een enorme tuin. In mijn beleving leek het een bos, zo groot! Dat was altijd een paasochtend vol vertier en avontuur. Ik herinner me nog goed het gevoel wanneer ik zo’n heel groot ei vond: geweldig!
pasen

My Lucie

Mijn naam is Lucie, moeder van drie jongens en ik ben foodfotograaf en styliste. Ik blog over mijn recepten, foodstyling en fotografie op My Lucie. 
pasen

Paas Rocky Roads

Met Pasen begint het bij mij altijd te borrelen; wat zal ik nu weer eens uit mijn keuken toveren? Ik houd ervan om mijn drie jongens erbij te betrekken. En dit jaar besloot ik een grote reep chocolade met pastelkleurige paassnoepjes te versieren. Mijn eigen versie op de rocky roads. Sloeg dat even goed aan bij mijn kinderen…
pasen

Ingrediënten

• Paassnoepjes: zoek de allerlekkerste en meest kleurrijke uit de supermarkt.
• Chocoladerepen van ca. 500 gram. Ik gebruikte pure chocolade omdat mijn kinderen dit het lekkerst vinden. Je kunt natuurlijk ook experimenteren met witte chocolade.
• Kinderen die alles opeten.
pasen

Bereiding

• Zet een pan water op middelhoog vuur en hang een schaal in de pan. Smelt nu de chocolade (in grove stukken) au bain-marie.
• Leg de snoepjes klaar in verschillende kommetjes.
• De chocolade zal langzaam smelten. Blijf er wel bij staan want het kan in een keer hard gaan.
• Leg een stuk bakpapier op tafel en giet de gesmolten chocolade op het papier.
• Leg dan de snoepjes in de nog zachte chocolade. Deze blijven vanzelf zitten omdat de chocolade hard wordt.
pasen
Serveertip bij het paasdiner: breek de chocoladereep in stukken en strooi over een flink bolletje vanille-ijs. Lekker als toetje!
Tekst en fotografie: Lucie de Bock Beck

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!