Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Burendag

GEWONNEN: 17x een Tex Mex maaltijd voor jou en je buur

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Op 24 september is het Burendag, de dag om de mensen in je buurt te helpen, verrassen en laten weten dat je aan ze denkt! En wat is nou leuker (en lekkerder) dan voor ze te koken? Om het jou extra makkelijk te maken, geven wij in samenwerking met Santa Maria 17 Tex Mex #kookmeer-pakketten weg!

Burendag

Stichting Thuisgekookt organiseert van 24 september t/m 9 oktober de #kookmeer-campagne: een campagne waarbij ze zoveel mogelijk mensen willen enthousiasmeren een portie extra te koken voor een buur. Want of het nu Burendag is of niet, een portie meer koken voor een buur die het kan gebruiken is altijd goed idee! Santa Maria is dit jaar voor het tweede jaar op rij trotse partner van Stichting Thuisgekookt. Want de Tex Mex-keuken, en dus de recepten en ingrediënten van Santa Maria, zijn ideaal te gebruiken om op een gemakkelijke, leuke en smaakvolle wijze een portie meer te koken voor een buur.

Tex Mex

De gerechten uit de Tex Mex-keuken zijn ideaal om te delen omdat je vaak meerdere kleinere porties maakt en eigenlijk iedereen deze keuken wel lekker vindt. Wat dacht je van nacho’s, taco’s en tortilla’s? Allemaal onderdeel van de smaakvolle Tex Mex-keuken. Wist jij trouwens dat Tex Mex is ontstaan door de mix van twee continenten? Mexico grenst aan het Amerikaanse Texas en door de immigratie troffen de verschillende culturen elkaar waardoor ook de keukens zich met elkaar vermengden. De Mexicaanse keuken bestond uit een menu van onder andere maïs, tomaten, avocado en bonen. Tortilla’s van maïs werden gevuld met deze ingrediënten. Deze gerechten kregen vervolgens een eigen Texaanse twist. Het resultaat? Tex Mex maaltijden met Mexicaanse smaakmakers en typisch texaanse ingrediënten zoals bloem en gehakt waar wij Nederlanders van smullen. Hier maak jij jouw buren gegarandeerd blij mee!’

#kookmeer-kit voor Burendag

Om een portie meer koken een stukje makkelijker te maken heeft Santa Maria speciaal voor Burendag de #kookmeer-kit samengesteld. Met dit prachtige pakket zet je supereenvoudig een smaakvolle en voedzame Tex Mex maaltijd voor jezelf, maar óók voor je buur op tafel. De kit bestaat uit twee stuks van elk van de volgende producten: Taco Seasoning Mix No Salt Added​, Tortilla Original Small (8-pack)​, Dip Mix Guacamole​, Taco Sauce Medium​, Green Jalapeño’s, tacohouder en recepten. Alles wat jij nodig hebt om er samen een Tex Mex fiesta van te maken!

Santa Maria Taco's

Zo maak je kans

Enthousiast geworden? Dan hebben wij goed nieuws. Je kunt namelijk zo’n prachtig pakket winnen! Laat ons weten voor wie jij een portie meer zou willen koken en maak kans. Om één van de zeventien kookmeer-kits te winnen, hoef je alleen maar het onderstaande formulier in te vullen. Daarna is het duimen en afwachten. Op 16 september 2022 maken wij de winnaars via een persoonlijk bericht bekend.

(winactie gesloten)

Op deze winactie zijn onze voorwaarden van toepassing.

Burendag

Lees ook: Waanzinnig weekendmenu: Tex-Mex maaltijd

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!