
Tex-Mex
Lees verder na de advertentie
Wist je dat de Mexicaanse maaltijden die wij Nederlanders graag op tafel zetten eigenlijk helemaal niet zo traditioneel zijn? Vanaf het moment dat de Amerikaanse kolonisten zich in Mexico vestigden, veranderde hun eetgewoontes langzaam mee. De kolonisten vonden de Mexicaanse maaltijden namelijk zo waanzinnig lekker dat ze er zelf mee aan de slag gingen en er hun eigen draai aan gaven. Het resultaat? Tex-Mex maaltijden met typisch Texaanse ingrediënten als bloem en gehakt waar wij Hollanders van smullen. Check dit menu maar!
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Eén van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s met kaas. Maar wist je dat deze snack helemaal niet zo traditioneel is? Mexicanen eten heus wel nachochips maar zo noemen ze de chips van gefrituurde maistortilla’s niet. In Mexico wordt er van totopos gesproken die ze enkel in wat guacamole of salsa dippen.
> naar het recept: overheerlijke nacho’s met kaas
Hoofdgerecht
Dat dit hoofdgerecht niet typisch Mexicaans is, kunnen de meesten wel bedenken. Deze hotdog is een waar fusion gerecht waarbij we het beste van de Amerikaanse en Mexicaanse keuken met elkaar combineren. Oftewel: op en top Tex-Mex. Zo maak je van een simpele hot dog en waar feestje! De hoeveelheden van dit recept zijn voor twee personen, maar wees gewaarschuwd: dit broodje is te lekker om te delen.
> naar het recept: hot dog Mexicaanse stijl
Nagerecht
Vervang de wodka van een Moscow mule door tequila – en je bontmuts door een sombrero – en je hebt deze swingende latin cocktail. De perfecte afsluiter van deze Tex-Mex maaltijd!
> naar het recept: Mexican mule
Onze tips

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit

Paastaart maken: zo wordt jouw taart de lekkerste

Dit is dé ultieme kaasgids (en kun je hier downloaden)

De beste burgers: 7x recepten voor een broodje hamburger

9x recepten met aubergine die je meteen wil maken

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Zalmwraps maken? Dit zijn de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.