Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor 4x wat je nog niet wist over eten met eetstokjes

4x wat je nog niet wist over eten met eetstokjes

Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Voor jouw udon noodles, potstickers of vegetarische ramen pak je je eetstokjes uit de kast. Heb je eenmaal grip op je stokjes, blijkt er nog veel meer te leren over dit Chinese bestek… Alle gekheid op een eetstokje:

  • Chinese chefs gebruiken stokjes in plaats van lepels of gardes. Maak je een omelet, een beslag of deeg? Meng de ingrediënten dan met stokjes door elkaar.
  • Bijgeloof: hoe dichter bij de punten je de stokjes vastpakt, dus hoe dichter bij je eten – hoe dichterbij huis je je toekomstige huwelijkspartner vindt.
  • Het vasthouden van je eetstokjes zegt ook iets over je tafelmanieren: hoe verder weg van je eten, hoe deftiger je eet. En hoe dichter bij je eten, hoe gulziger.
  • Eet je, zoals in veel Chinese restaurants, gedeelde gerechten vanuit het midden van de tafel? Geef je gasten dan twee paar verschillend gekleurde stokjes. Een paar om op te scheppen, en een paar om mee te eten.

Je onderdompelen in de keuken van Azië? Pak onze foodies van maart erbij.

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!