Koken met kokos! Kokos kun je in veel verschillende gerechten gebruiken en op allerlei manieren: als kokosmelk, -water of olie. Een selectie van de allerlekkerste recepten met kokos op een rijtje.

1. Garnalencurry met adukibonen en zoete aardappel

Wellicht wat voorspelbaar, maar dit lijstje openen we met een heerlijk frisse curry met kokosmelk. De aduki, dubbelganger van de kidneyboon, zie je veel in Aziatische gerechten. Mocht je die niet in huis hebben, dan kun je dus ook prima kidneybonen toevoegen.
Garnalencurry met adukibonen en zoete aardappel

2. Skyr met kokos-notengranola en rood fruit

Skyr is een typisch IJslands melkproduct, een soort magere kwark. Het is een zeer zachte kaas hoewel het qua textuur meer op yoghurt lijkt. En wist je dat in Skyr de minste vetten, maar de meeste eiwitten zitten? Super lekker met deze notengranola en rood fruit!
Skyr met kokos-notengranola en rood fruit

3. Kipfilet met kokos en limoen

Een heerlijk frisse maaltijd door de limoen en de kip met rijst en kokosmelk zorgen voor een tropisch tintje!
Kipfilet met kokos en limoen

4. Kokoskransjes

Niet alleen lekker met kerst natuurlijk, maar vaak zie je ze dan alleen in de winkel liggen. En daarom kun je ze prima zelf maken!
kokoskransjes