Advertentie
Gezonde chips
Kalechips, gebakken palmkool of boerenkool zijn al jaren een hit in de VS en hippe paleodieëten. De krokante en flinterdunne boerenkoolchips lijken in niets op aardappelchips, maar zijn minstens zo verslavend en een stuk gezonder. Tijd voor foodies om onze oer-Hollandse groente om te toveren tot deze sexy snack: boerenkoolchips.
Ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Zelf boerenkoolchips maken
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 175ºC / hetelucht: 150ºC).
- Was de bladeren van een kleine struik boerenkool tot al het zand weg is. Droog deze bladeren heel goed in de slacentrifuge totdat ze droog zijn. Knip vervolgens met een schaar de stelen uit de bladeren.
- Meng het boerenkoolblad met 1-2 el olijfolie en leg ze los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze zo plat mogelijk liggen.
- Bak de bladeren 10-12 minuten in de oven.
- Bestrooi de boerenkoolchips met zout en/of jouw favoriete specerijen en kruiden zoals knoflookzout, paprikapoeder, cayennepeper of zelfs een beetje chili.
Tip: ook lekker met Parmezaanse kaas!
Zin in boerenkool gekregen? Check snel onze lekkerste recepten met boerenkool.
Lees ook: dit zijn de lekkerste recepten met boerenkool
Onze tips
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.