Kalechips, gebakken palmkool of boerenkool zijn al jaren een hit in de VS en hippe paleodieëten. De krokante en flinterdunne boerenkoolchips lijken in niets op aardappelchips, maar zijn minstens zo verslavend en een stuk gezonder. Tijd voor foodies om onze oer-Hollandse groente om te toveren tot deze sexy snack: boerenkoolchips.

Ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Boerenkoolchips maken

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175ºC / hetelucht: 150ºC).
  2. Was de bladeren van een kleine struik boerenkool tot al het zand weg is. Droog deze bladeren heel goed in de slacentrifuge totdat ze droog zijn. Knip vervolgens met een schaar de stelen uit de bladeren.
  3. Meng het boerenkoolblad met 1-2 el olijfolie en leg ze los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze zo plat mogelijk liggen.
  4. Bak de bladeren 10-12 minuten in de oven.
  5. Bestrooi de boerenkoolchips met zout en/of jouw favoriete specerijen en kruiden zoals knoflookzout, paprikapoeder, cayennepeper of zelfs een beetje chili.

Tip: ook lekker met parmezaanse kaas!

Zin in boerenkool gekregen? Check snel onze lekkerste recepten met boerenkool.

seizoensgroenten februari / boerenkoolchips

Lees ook: dit zijn de lekkerste recepten met boerenkool