Daarvoor werd vaak de naam ‘stracchino’ gebruikt, wat van het Italiaanse ‘stracche’ stamt. De koeien werden gemolken in de herfst en de winter wanneer ze terugkwamen uit de alpenweiden en vermoeid waren (‘stracche’). Door de traditionele rijping en het klimaat in de kelders waar de Taleggio rijpt, ontstaat de karakteristieke, sterke geur. Zoals voor veel roodbacteriekazen geldt, wordt de kaas zachter en pittiger naarmate hij rijpt.
Aan tafel
Taleggio is heerlijk om puur te eten, na de maaltijd met bijvoorbeeld wat fruit en noten. Het is ook een perfecte smeltkaas, die heel geschikt is in bijvoorbeeld een lasagna. Houd je niet van de pittige roodbacteriesmaak van de taleggio of kun je hem niet vinden in de winkel? Neem dan bijvoorbeeld brie, camembert of port salut als vervanger voor taleggio.
Pompoenpizza
Eén gerecht met Taleggio proberen? Maak je eigen pompoenpizza met de pittige Taleggio kaas!
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Meer Italiaanse kaasgerechten?
- Groene gazpacho met burrata en prosciutto
- Doperwtengazpacho met burrata en lentesalade
- Watermeloen-tomaatsalade met rozemarijn op burrata
- Zomerse salade met grapefruit en burrata
Onze tips
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Redactie