
Daarvoor werd vaak de naam ‘stracchino’ gebruikt, wat van het Italiaanse ‘stracche’ stamt. De koeien werden gemolken in de herfst en de winter wanneer ze terugkwamen uit de alpenweiden en vermoeid waren (‘stracche’). Door de traditionele rijping en het klimaat in de kelders waar de Taleggio rijpt, ontstaat de karakteristieke, sterke geur. Zoals voor veel roodbacteriekazen geldt, wordt de kaas zachter en pittiger naarmate hij rijpt.
Lees verder na de advertentie
Aan tafel
Taleggio is heerlijk om puur te eten, na de maaltijd met bijvoorbeeld wat fruit en noten. Het is ook een perfecte smeltkaas, die heel geschikt is in bijvoorbeeld een lasagna. Houd je niet van de pittige roodbacteriesmaak van de taleggio of kun je hem niet vinden in de winkel? Neem dan bijvoorbeeld brie, camembert of port salut als vervanger voor taleggio.
Pompoenpizza
Eén gerecht met Taleggio proberen? Maak je eigen pompoenpizza met de pittige Taleggio kaas!
Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Meer Italiaanse kaasgerechten?
- Groene gazpacho met burrata en prosciutto
- Doperwtengazpacho met burrata en lentesalade
- Watermeloen-tomaatsalade met rozemarijn op burrata
- Zomerse salade met grapefruit en burrata
Onze tips

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

Dit zijn de beste bijgerechten voor de BBQ

Vis op de BBQ: van zalm tot zwaardvis

15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes
Redactie