Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pompoenpizza

Pompoenpizza

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de pompoen en halveer hem. Verwijder de pitten met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten. Wrijf de pompoen in met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de parten ca. 25 minuten in de oven.

  2. Meng de bloem met de gist, 1 el olijfolie en een snuf zout in een kom. Voeg al roerend met een houten lepel 100 ml lauw water toe. Kneed het geheel in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg. Maak een bal van het deeg en laat deze in een met olijfolie ingevette kom ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.

  3. Neem de pompoen uit de oven en laat hem even afkoelen. Prak de helft van de pompoen fijn met een vork en meng er 1 el olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout, peper en balsamico. Ris de oreganoblaadjes van de takjes. Snijd de overgebleven pompoen in stukjes. Snijd de olijven in ringetjes. Snijd de taleggio in blokjes.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5) met een bakplaat erin. Sla het deeg terug en rol het uit op een stuk bakpapier. Smeer het pompoenmengsel over het deel en beleg met de stukjes pompoen, de olijven, de oregano, de pompoenpitten en de kaas. Druppel nog 1 el olijfolie over de pizza. Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat en bak hem ca. 12 minuten in de oven.

Per portie: 598 kcal | 79 g koolhydraten | 19 g eiwit | 21 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)