1. Ventileren

Gelukkig krijgt bijna iedereen het warm van gourmetten, want een raam open zetten is de eerste stap om die geur uit huis te krijgen. Begint je tante toch te bibberen achter haar pannetje? Dan kun je ook de afzuigkap aanzetten. Hoe hoger de stand, hoe beter deze methode werkt, maar zorg er wel voor dat je elkaar nog kunt verstaan.

2. Light it up!

Geurkaarsen zijn misschien wel de gezelligste oplossing om gourmetgeur uit je huis te verdrijven. Ze geven sfeer aan je kamer en zorgen ervoor dat de stank naar de achtergrond verdwijnt. Zet de kaarsen alleen niet op tafel, want voor je het weet stoot je er eentje om. Ook is het verstandig om geen zes verschillende geuren aan te steken. Anders ruikt je huis binnen no time naar een goedkope zeepjeswinkel (al is dat nog altijd beter dan gourmetlucht). Bonustip: geurstokjes die sterk ruiken helpen ook!

3. Een pannetje met…

Waar de pannetjes op het gourmetstel er nou juist voor zorgen dat je deze tips voor gourmetgeur uit je huis verdrijven nodig hebt, is een pannetje op het vuur nou juist jouw redding. Doe er een scheutje azijn in en je zal merken dat de dampen de lucht een stuk frisser maken. Paillettenkoning Roy Donders kiest trouwens liever voor een combinatie van wasverzachter en water, maar hierbij kunnen giftige dampen vrijkomen. Bewaar de wasverzachter dus liever voor de wasmachine!

4. Koffietje erbij?

Zelfs als je helemaal volgegeten bent, kan er vast nog een kop koffie bij. Het voordeel van het zetten van een pot koffie is dat dit, net als azijn, ervoor zorgt dat de lucht geneutraliseerd wordt. Doe ons nog maar een extra bakkie!

Disclaimer: het gebruik van deze tips om gourmetlucht uit je huis te verdrijven is op eigen risico. foodies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade.