Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
gourmetten

Gourmetgeur uit huis verdrijven: de gouden tips

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Hartstikke gezellig dat gourmetten, maar de bakgeur die blijft hangen is vaak wat minder aangenaam. Als je écht niet bij iemand anders kunt bakken en braden aan tafel, zit je na afloop dus met die lucht opgescheept. Deze tips helpen je gelukkig om snel die gourmetgeur uit je huis te krijgen.

Gourmetgeur uit huis

Misschien is het wel één van de bekendste tradities in Nederland rond de feestdagen: gourmetten. Met de hele familie om het gourmetstel heen, allemaal een eigen pannetje en bakken maar! Vaak zitten wij al vol van al het brood nog voor we écht beginnen, al hoort dat er een beetje bij. Het enige probleem: je ruikt nog dagen lang dat je gourmetstel heeft aangestaan. Wij hebben de gouden tips om de gourmetgeur uit huis te verdrijven!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Ventileren om de gourmetgeur uit huis te krijgen

Gelukkig krijgt bijna iedereen het warm van gourmetten, want een raam open zetten is de eerste stap om die gourmetgeur uit huis te krijgen. Begint je tante toch te bibberen achter haar pannetje? Dan kun je ook de afzuigkap aanzetten. Hoe hoger de stand, hoe beter deze methode werkt, maar zorg er wel voor dat je elkaar nog kunt verstaan.

2. Light it up!

Geurkaarsen zijn misschien wel de gezelligste oplossing om gourmetgeur uit je huis te verdrijven. Ze geven sfeer aan je kamer en zorgen ervoor dat de stank naar de achtergrond verdwijnt. Zet de kaarsen alleen niet op tafel, want voor je het weet stoot je er eentje om. Ook is het verstandig om geen zes verschillende geuren aan te steken. Anders ruikt je huis binnen no time naar een goedkope zeepjeswinkel (al is dat nog altijd beter dan gourmetlucht). Bonustip: geurstokjes die sterk ruiken helpen ook!

Gourmetgeur uit huis

3. Een pannetje met…

Waar de pannetjes op het gourmetstel er nou juist voor zorgen dat je deze tips voor gourmetgeur uit je huis verdrijven nodig hebt, is een pannetje op het vuur nou juist jouw redding. Doe er een scheutje azijn in en je zal merken dat de dampen de lucht een stuk frisser maken. Paillettenkoning Roy Donders kiest trouwens liever voor een combinatie van wasverzachter en water, maar hierbij kunnen giftige dampen vrijkomen. Bewaar de wasverzachter dus liever voor de wasmachine!

4. Koffietje erbij?

Zelfs als je helemaal volgegeten bent, kan er vast nog een kop koffie bij. Het voordeel van het zetten van een pot koffie is dat dit, net als azijn, ervoor zorgt dat de lucht geneutraliseerd wordt. Doe ons nog maar een extra bakkie om de gourmetgeur uit huis te verdrijven!

gourmetgeur uit huis: koffie

5. De tuin in

Deze optie is natuurlijk afhankelijk van het weer. Middenin de winter ga je niet zo snel de tuin in. Toch kan dit een goede oplossing zijn. Zet het gourmetstel in de tuin en maak er een winterfeestje van bijvoorbeeld. Waarschijnlijk krijg je het vanzelf warm genoeg door de warmte van het gourmetstel. Regent het of blijf je liever binnen? Dan is deze optie alleen van toepassing bij mooi weer in het voorjaar of de zomer.

gourmetten

Lees ook:

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!