Einde van Noma: sterrenrestaurant stopt
Had je een bezoekje aan sterrenzaak Noma nog op je lijstje staan? Wacht dan niet lang meer, het einde van Noma is in zicht. Het ‘beste restaurant ter wereld‘ met maar liefst drie sterren sluit namelijk eind 2024 haar deuren. Dat maakte chef René Redzepi onlangs bekend. De reden? Het niet kunnen garanderen van goede werkomstandigheden voor de werknemers. Hij vertelt openhartig dat het niet meer haalbaar is om op dit niveau een restaurant te runnen en tegelijkertijd werknemers goed te betalen en een veilige werkomgeving te bieden. Redzepi stopt niet volledig met koken gelukkig, de zaak zal worden omgetoverd tot Noma 3.0 food laboratorium, volledig gericht op innovatie en waar ook af en toe gasten worden ontvangen.
Foto: Ditte Isager
Plantaardige runderbavette in de prijzen
Wie afgelopen week de Horecava bezocht moet zijn opgevallen dat vega(n) steeds meer ruimte inneemt. De jaarlijkse Horecava Innovation Prijs, ging dan ook uit naar de plantaardige runderbavette van Redefine Meat. Met behulp van experts uit verschillende hoeken, kennis uit de wetenschap, technologieën als 3D-printtechniek is het de makers gelukt een product te creëren dat de smaak en het mondgevoel van vlees bijzonder goed weet te evenaren. En dat alles zonder dierlijke ingrediënten te gebruiken. Gerechten met New-Meat, waarin deze nieuwe technologieën worden gebruikt, zijn onder andere te proeven bij Loetje, Ron Gastrobar en The Harbour Club.
Dat de Redefine Meat runderbavette in de smaak valt is wel duidelijk. Het product viel namelijk ook in de prijzen tijdens het Nederlands Kampioenschap Loaded Fries (jazeker, dat bestaat!), waar het werd verwerkt tot vegan zuurvlees. Wil je dit loaded frietje zelf proeven? Vanaf 19 januari is het te bestellen in elke Frietboutique vestiging.
Dé cocktail uit Emily in Paris
Dry January? Nu niet meer als je fervent ‘Emily in Paris’ kijker bent! Dé cocktail uit de populaire Netflix serie kun je vanaf nu namelijk ook zelf maken. Het roze ‘Kir Royal’ bestaat uit slechts twee ingrediënten: crème de cassis en champagne of prosecco. De mannen van De Kuypers Royal Distillers leggen in een aantal handige how-to video’s uit hoe je deze cocktail thuis maakt! Zo maak je jouw avondje Emily bingen helemaal af!
0,4% La Chouffe
Toch nog even rustig aan met alcohol? Ook voor jou hebben we goed nieuws! Belgische brouwerij Achouffe – van het welbekende La Chouffe biertje – komt namelijk met een 0,4% variant. Fris, smaakvol, kruidig maar dan vrijwel zonder alcohol! Zelf proeven? Dat kan vanaf deze maand in ruim 400 horecazaken in Nederland en vanaf maart ook in de supermarkt. Het Belgische biertje is beschikbaar in 33cl flesjes.