De beste mocktails

Heb je genoten van heerlijke cocktails tijdens de feestdagen en heeft je lever overuren gedraaid? In januari doen we iets rustiger aan. Sommige zweren zelfs bij Dry January of zelfs een detox. Wat je ook kiest, wij vonden het tijd voor een lijstje met de beste mocktails. Klaar om te shaken? Verantwoord proosten met heerlijke én feestelijke drankjes!

Golden Sour

Gele paprika in een mocktail? Jazeker! Samen met de overige ingrediënten zoals sinaasappelsap, citroensap en suikersiroop is dit absoluut één van de beste mocktails wat ons betreft. Geen cocktailglazen in huis? Geen probleem, je schenkt deze mocktail in een wijnglas.

De beste mocktails: Golden Sour

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Personaliseer nu je Samsung producten, zodat ze passen bij jouw stijl

> naar het recept voor Golden Sour

Virgin Mary Mule

Stop limoensap, verse munt, frisse komkommer en ginger beer bij elkaar en je krijgt één van de beste mocktails. Erg fris, en daardoor ideaal om de borrel bijvoorbeeld mee te starten!

Virgin Mary Mule

> naar het recept voor Virgin Mary Mule

De beste mocktails: Flying Chiliman

Geen Flying Dutchman maar een Flying Chiliman! Deze mocktail doet zijn naam eer aan, de rode chilipeper geeft dit drankje een beetje pit. De zoete frambozensiroop is een mooie tegenhanger en brengt samen met het citroen- en cranberrysap de mocktail in balans.

De beste mocktails: Flying Chiliman

> naar het recept voor Flying Chiliman

Rosemary’s Pear

Soms hoeft een lekkere mocktail helemaal niet moeilijk te zijn. Zoals bijvoorbeeld bij dit geweldige drankje. Meng wat citroensap met bitter lemon en perensap. IJsblokjes erbij en je bent klaar voor alcoholvrije borrel!

De beste mocktails: Rosemary’s Pear

> naar het recept voor Rosemary’s Pear

Gember kombucha mocktail

Fermentatie-expert Christian Weij: “Je kunt niet om kombucha heen als je met alcoholvrije cocktails gaat experimenteren.” Bij deze; probeer maar eens dit heerlijke recept! Meer weten over fermenteren? Hier lees je de column van Christian Weij.

kombucha mocktail

> naar het recept voor gember kombucha mocktail

Meer weten over cocktailtechnieken om de beste mocktails mee te maken?

Lees verder: Shaken, strainen en muddlen: cocktailtechnieken met Tess Posthumus

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: