De beste mocktails

Hou je ook zo van lekkere drankjes tijdens de borrel? Ook zonder alcohol shake je de allerlekkerste creaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke mocktails? Klaar om te shaken? Verantwoord proosten met heerlijke én ook nog eens feestelijke drankjes!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Golden Sour mocktail

Gele paprika in een mocktail? Jazeker! Samen met de overige ingrediënten zoals sinaasappelsap, citroensap en suikersiroop is dit absoluut één van de beste mocktails wat ons betreft. Geen cocktailglazen in huis? Geen probleem, je schenkt deze mocktail in een wijnglas.

> naar het recept: Golden Sour

De beste mocktails: Golden Sour

Virgin Mary Mule

Stop limoensap, verse munt, frisse komkommer en ginger beer bij elkaar en je krijgt één van de beste mocktails. Erg fris, en daardoor ideaal om de borrel bijvoorbeeld mee te starten.

> naar het recept: Virgin Mary Mule

Virgin Mary Mule

Nog meer mocktails:

Flying Chiliman

Geen Flying Dutchman maar een Flying Chiliman! Deze mocktail doet zijn naam eer aan, de rode chilipeper geeft dit drankje een beetje pit. De zoete frambozensiroop is een mooie tegenhanger en brengt samen met het citroen- en cranberrysap de mocktail in balans.

> naar het recept: Flying Chiliman

De beste mocktails: Flying Chiliman

Rosemary’s Pear

Soms hoeft een lekkere mocktail helemaal niet moeilijk te zijn. Zoals bijvoorbeeld bij dit geweldige drankje. Meng wat citroensap met bitter lemon en perensap. IJsblokjes erbij en je bent klaar voor alcoholvrije borrel!

> naar het recept: Rosemary’s Pear

De beste mocktails: Rosemary’s Pear

Gember kombucha mocktail

Fermentatie-expert Christian Weij: “Je kunt niet om kombucha heen als je met alcoholvrije cocktails gaat experimenteren.” Bij deze; probeer maar eens dit heerlijke recept!

> naar het recept: gember kombucha mocktail

kombucha mocktail

Meer weten over cocktailtechnieken om de beste mocktails mee te maken?

Lees ook: Shaken, strainen en muddlen: cocktailtechnieken met Tess Posthumus