Menu van Jamie Oliver

Jamie Oliver is één van onze favoriete chefs en alsof dat nog geen reden genoeg is om een menu te vullen met zijn recepten, is sinds deze week ook nog zijn boek 5 Ingrediënten Mediterraan uit in Nederland. Dit nieuwste kookboek is een briljante combinatie van snel en ook simpel koken. Natuurlijk met die heerlijke mediterrane keuken waar iedereen, Jamie voorop, zo van houdt. Met maximaal vijf ingrediënten weet hij keer op keer een geweldig gerecht te maken, vaak ook nog in no time op tafel. Klinkt dat als jouw kostje? Lees dan snel verder, want dit driegangenmenu bevat onze favoriete recepten uit het boek!

Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Als voorgerecht serveren we deze zonnige eilandsalade waar Jamie zelf het volgende over vertelt: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”

> naar het recept: eilandsalade

eilandsalade

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht gaan we voor de zachte smokey aubergine. Om de smaken en texturen van de Levantijnse kust te vangen, bereidt je de kikkererwten op twee manieren. De geblakerde aubergine geeft een intense rooksmaak die nauwelijks te evenaren is. Een echte showstopper dus.

> naar het recept: zachte smokey aubergine

Zachte smokey aubergine Jamie oliver

Nagerecht

Als nagerecht kun je met een Mediterraan menu van Jamie Oliver haast niet anders dan wat lekkers met vijgen op tafel zetten. Deze vlugge vijgentaart heb je zo gemaakt en heeft een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.

> naar het recept: easy vijgentaart

easy vijgentaart jamie oliver

Lees meer over Jamie Oliver: