Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
easy vijgentaart

Heerlijk menu van Jamie Oliver

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Met dit menu met recepten uit het nieuwste boek van Jamie Oliver, maak je gegarandeerd indruk.

Menu van Jamie Oliver

Jamie Oliver is één van onze favoriete chefs en alsof dat nog geen reden genoeg is om een menu te vullen met zijn recepten, is sinds deze week ook nog zijn boek 5 Ingrediënten Mediterraan uit in Nederland. Dit nieuwste kookboek is een briljante combinatie van snel en ook simpel koken. Natuurlijk met die heerlijke mediterrane keuken waar iedereen, Jamie voorop, zo van houdt. Met maximaal vijf ingrediënten weet hij keer op keer een geweldig gerecht te maken, vaak ook nog in no time op tafel. Klinkt dat als jouw kostje? Lees dan snel verder, want dit driegangenmenu bevat onze favoriete recepten uit het boek!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Als voorgerecht serveren we deze zonnige eilandsalade waar Jamie zelf het volgende over vertelt:

eilandsalade

Eilandsalade van Jamie Oliver

Jamie Oliver: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”

Naar het recept

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht gaan we voor de zachte smokey aubergine. Een echte showstopper!

Zachte smokey aubergine

Zachte smokey aubergine van Jamie Oliver

Jamie Oliver: “Om de smaken en texturen van de Levantijnse kust te vangen, bereid ik de kikkererwten op twee manieren. De geblakerde aubergine geeft een intense rooksmaak die nauwelijks te evenaren is.”

Naar het recept

Nagerecht

Als nagerecht kun je met een Mediterraan menu van Jamie Oliver haast niet anders dan wat lekkers met vijgen op tafel zetten.

easy vijgentaart

Easy vijgentaart van Jamie Oliver

Zet in no-time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken – een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.

Naar het recept

Lees meer over Jamie Oliver:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!