Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
koele cassis christian weij

Koele cassis

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel een fijne theedoek goed uit en leg hem in een zeef. Giet de kefir erin en knoop de punten van de theedoek bij elkaar.

  2. Steek een pollepel door de knoop van het doek en leg de pollepel op een grote kom zodat het doek vrij in de kom hangt.

  3. Laat de kefir minstens 4 uur uitlekken. Houd het uitlekvocht, de wei, apart. De kefirhangop heb je verder niet meer nodig voor de soda. Eet hem met wat vers fruit of meng hem met zout en kruiden voor een lekkere roomkaas.

  4. Breng 500 ml water aan de kook in een klein pannetje. Doe de munt, de geraspte limoenschil en het zout in het kokende water. Leg een deksel op de pan en laat het afkoelen. Meng het uitlekvocht van de kefir met de siroop en het limoensap. Voeg de afgekoelde muntthee toe. Als je de muntthee warm toevoegt, gaan de micro-organismen uit de kefir dood en dan fermenteert er niks meer.

  5. Zeef de limonade met een fijne zeef of een doek en vul het met water aan tot je 1,4 liter hebt.

  6. Giet het in een petfles en draai de dop erop.

  7. Laat de limonade in ca. 3 dagen bij kamertemperatuur fermenteren tot de fles niet meer in te knijpen is. Dan weet je dat er genoeg prik gemaakt is. Bewaar de limonade maximaal 2 weken in de koelkast.

Tekst en receptuur: Christian Weij Foto's: Maarten Weij

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)