Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Jubileumseizoen Heel Holland Bakt

Vers van de pers: Heel Holland Bakt begint, NENI in de supermarkt en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Eveline’s Kitchen

Gek op de Aziatische keuken? Dan mag je het nieuwe programma van 24Kitchen niet missen! In ‘Eveline’s Asian Favourites’ deelt chef Eveline haar favoriete gerechten uit Azië. Van Mapo Tofu uit China tot de allerlekkerste krokante Karaage uit Japan en van Cantonese Cakejes tot overheerlijke Indische maiskoekjes. Uiteraard wel op Eveline’s manier: recepten die toegankelijk zijn voor iedereen. In iedere aflevering neemt Eveline twee heerlijke gerechten uit het Verre Oosten onder de loep en leert ze ons over de oorsprong van deze culinaire specialiteiten. Daarnaast geeft ze ons tips & tricks om Aziatisch koken nog makkelijker te maken. Net als in haar vorige programma ‘Eveline’s Asian Street Food‘ ontvangt ze iedere week weer een bekende gast die met haar meekookt. Dit keer verwelkomt ze presentatrice Merel Westrik & zanger Guus Meeuwis, maar ook cabaretier Steven Brunswijk en foodie Nina Warink.

‘Eveline’s Asian Favourites’ is vanaf 30 januari 2023 elke werkdag te zien om 18.00 uur op 24Kitchen.

Eveline's kitchen

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

NENI in de supermarkt

Goed nieuws voor alle foodies die gek zijn op de Midden-Oosterse keuken: vanaf nu haal je je favoriete hummus en baba ganoush van restaurant NENI gewoon bij Albert Heijn. NENI is een restaurant met verschillende vestigingen in Europa waar ze verse en authentieke oostmediterrane gerechten serveren. Hoewel een bezoek aan het restaurant ook ontzettend leuk en lekker is, kun je nu ook thuis genieten van NENI met zes heerlijke spreads en salades. Het assortiment bestaat uit hummus rode biet & mierikswortel, hummus olijfolie & kikkererwten, baba ganoush, Oosterse belugalinzensalade, kikkererwtensalade en bulgursalade met linzen. Lekker voor bij de borrel, lunch of avondeten. Serveer de hummus olijfolie & kikkererwten bijvoorbeeld in een schaaltje met een lepel tahin, wat tatbila, flink wat olijfolie, fijngehakte platte peterselie en pitabrood. Onze buik begint al te knorren…

Neni bij Albert Heijn

Heel Holland Bakt gaat van start

Bakfans opgelet: je favoriete programma komt weer op de buis. Heel Nederland kan vanaf zondag 18 december 2022 genieten van de bekendste bakwedstrijd van Nederland, het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt gaat eindelijk weer van start. Inderdaad: ook nog eens terug op de vertrouwde zondag. Het is alweer het tiende seizoen van het succesvolle MAX-programma en dit keer strijden tien nieuwe kandidaten om de titel “Beste Thuisbakker van Nederland 2022-2023”. Benieuwd wie de gelukkigen zijn? Dat vertellen we je in dit artikel.

Blok na zondag 18 december maar alvast een aantal zondagen vrij, want Heel Holland Bakt is wekelijks te zien bij MAX op NPO 1.

heel holland bakt 2023

Foto: Elvin Boer/MAX

Foodies Christmas Gifts

Het zal je niet ontgaan zijn: bij Foodies kunnen we niet wachten tot de kerst begint. Om de voorpret nog verder te vergroten spelen we dit jaar zelf voor kerstman met onze Foodies Christmas Gifts. Zie het als een soort speciale adventskalender van Foodies vol met geweldige prijzen. Geen chocolaatjes achter elk vakje, hoe lekker we ze ook vinden. Wij gaan namelijk voor groots. Van een prachtige stoomoven tot keukenmessen, van een steengrill tot een koekenpan, maar ook van een borrelplank tot een jaar lang hazelnootpasta. Elke dag is het weer een grote verrassing. Om mee te dingen naar onze prachtige prijzen hoef je niet veel te doen. Surf tot 24 december elke dag naar foodiesmagazine.nl/win, en ontdek welke winactie er voor je klaar staat!

foodies christmas gifts 2021

Lees meer: Dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!