Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
franse clafoutis

2x Franse clafoutis van onze Foodies friends

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Een echte Franse klassiekers is de clafoutis. Wij vroegen onze Foodies friends voor het Frankrijknummer hun lekkerste versie van deze taart te delen. Soumia ging voor een hartige variant met paprika en parmezaan en Judith koos voor fruit.

Hartige clafoutis met paprika en parmezaan

Hier op de redactie zijn wij meer team zout dan zoet en daarom vonden we de clafoutis van Soumia ook zo lekker! De paprika en de parmezaan geven deze taart de kick die hem zo smakelijk maakt. Wij kunnen niet wachten om hier zelf mee te gaan experimenteren: andere kaas, een keer verse worst erin of een pittig pepertje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Amandelclafoutis met kersen en abrikozen

Maar zoet doet het natuurlijk ook goed! Traditioneel wordt een clafoutis met kersen gemaakt en aan die regel hield Judith zich netjes. Wel combineerde ze de kersen met abrikozen voor een extra zoet tintje en een spannendere uitstraling. Heb je geen abrikozen in huis? Dan kun je ook ander fruit gebruiken zoals pruimen. Of maak hem eens met peren of appels!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!