Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
franse clafoutis

Amandelclafoutis met kersen en abrikozen

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Klop de eieren los in een kom en giet er de kokosmelk en het vanille-extract bij.

  2. Meng in een andere kom het amandelmeel, de maizena en de basterdsuiker. Giet het ei-kokosmengsel bij het droge mengsel en spatel tot een glad beslag. Vet de quichevorm in met olie.

  3. Giet het beslag in de vorm. Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Verdeel de abrikozen en de kersen over het beslag. Bak de clafoutis in ca. 25 minuten gaar in de oven. Garneer met een
    beetje poedersuiker.

Per portie: 301 kcal | 24 g koolhydraten | 10 g eiwit | 18 g vet

Recept van Judith:

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)