Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Terras Top 100 2022

De Terras Top 100 is bekend: dit zijn de winnaars

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De Terras Top 100 van 2022 - gemaakt door Misset Horeca - is eindelijk bekend! Op deze lijst vind je de 100 beste terrassen van Nederland. Benieuwd wie de winnaar is dit jaar of dat jouw favoriete terras er tussen staat? Lees snel verder!

Terras Top 100

Jaarlijks maakt horecaplatform Misset Horeca de Terras Top 100 van Nederland. Afgezien van 2019, dat jaar was een groot deel van de horeca gesloten. Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden voor de verkiezing en krijgen vervolgens meerdere bezoeken van diverse mystery guests. Met alle input stellen de juryleden vervolgens de gehele lijst samen. Staat een terras in de top 100? Dan zijn ze door verschillende selectierondes gekomen waar onder andere wordt gekeken naar kwaliteit, sfeer en natuurlijk ook gastvrijheid.

Winnaars van 2022

Benieuwd welk terras het beste van Nederland is volgens Misset Horeca? Dan moet je naar De Veranda in Amsterdam. Ze deden al eerder mee met de verkiezing en weten dit jaar voor het eerst de hoofdprijs in de wacht te slepen. Naast het prachtige terras is er overigens ook goed nagedacht over de inrichting van De Veranda. Je kunt er terecht om een hapje te eten in de brasserie, te genieten van de zon (én het uitzicht) met een drankje op het terras of een ruimte huren voor vergaderingen.

Op de tweede plek vind je Pelle’s in Deurningen en op de derde plek staat Centraal in Baarlo. In de gehele top 100 zijn alle provincies goed vertegenwoordigd, zo vind je dus altijd wel een geschikt terras bij jou in de buurt. Kortom, met het aanbod is deze zomer niets mis als je graag geniet van een terrasje. Trommel al je vrienden maar alvast op voor een borrel in het zonnetje!

Terras Top 100 2022

De gehele top 10

  1. De Veranda in Amsterdam
  2. Pelle’s in Deurningen
  3. Centraal in Baarlo
  4. Soif in Vlissingen
  5. Bistro De Oale Ste in Nijverdal
  6. Arrosto in Roosteren
  7. Sophias in Leeuwarden
  8. Spek & Bonen in Sliedrecht
  9. Huis Vermeer in Deventer
  10. De Sjees in Delft

logo terras top 100

Lees ook:

Deze wijnen zijn perfect voor bij de borrel

Picknick op de planning? Deze gerechten zijn makkelijk om mee te nemen

Hotspots op Bonaire: de beste foodtrucks, restaurants & tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!