Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
vegan kersencheesecake van soumia

Vegan cheesecakes van onze foodies friends

Advertentie

Zin in cheesecake, maar eet je vegan? Dan stellen wij je niet teleur! Onze foodies friends Jutri en Soumia gingen allebei aan de slag met hun versie van een vegan cheesecake. Het resultaat is om je vingers bij af te likken:

De cheesecake van Jutri:

Jutri’s gouden tip: “Ik gebruik graag santen in mijn vulling voor de stevigheid. Ik kwam erachter dat als je alleen plantaardige melk en kokosolie gebruikt en je haalt je taart uit de vriezer, dat hij dan na een uurtje wat structuur kan verliezen. Als je santen toevoegt, en dat hoeft maar een klein beetje te zijn, dan blijft het geheel steviger.”

vegan cheesecake van jutri

 

De cheesecake van Soumia:

Soumia’s gouden tip: “Hoe langer je de cashewnoten laat weken, hoe romiger ze worden, merkte ik bij het testen. Dus als je de tijd hebt, dan kun je ze een hele nacht in water laten staan. Als je voor een stevigere structuur wilt gaan, kun je agar agar toevoegen. Dat is de plantaardige vervanger van gelatine. Week de agar agar – in tegenstelling tot gelatine – wel in koud water, anders krijg je allemaal klontjes.”

vegan kersencheesecake van soumia

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!