Advertentie
De cheesecake van Jutri:
Jutri’s gouden tip: “Ik gebruik graag santen in mijn vulling voor de stevigheid. Ik kwam erachter dat als je alleen plantaardige melk en kokosolie gebruikt en je haalt je taart uit de vriezer, dat hij dan na een uurtje wat structuur kan verliezen. Als je santen toevoegt, en dat hoeft maar een klein beetje te zijn, dan blijft het geheel steviger.”
De cheesecake van Soumia:
Soumia’s gouden tip: “Hoe langer je de cashewnoten laat weken, hoe romiger ze worden, merkte ik bij het testen. Dus als je de tijd hebt, dan kun je ze een hele nacht in water laten staan. Als je voor een stevigere structuur wilt gaan, kun je agar agar toevoegen. Dat is de plantaardige vervanger van gelatine. Week de agar agar – in tegenstelling tot gelatine – wel in koud water, anders krijg je allemaal klontjes.”
Onze tips
Liveblog: zo staat het met de Foodies studio
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 5x kookboek ‘Groentefeest!’
Vers van de pers: Chilli Chan’s handgemaakte noedels en meer!
WIN Foodies jubileumcadeautjes: Cuisinart ijsmachine
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 15x Foodies’ Italië special
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 3x Finamill kruidenmolen
Hoe eet je een tompouce: welk tompouce-type ben jij?
Vacature: accountmanager Foodies
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.