Advertentie
Broodnodige verandering
Tijgerbrood, Italiaanse bol of desembrood: de tijd dat je in het broodschap alleen een halfje wit en een knip bruin kon vinden is al lang voorbij. Wij snappen goed dat je soms door het bomen het bos niet meer kan zien. Want welk brood is nou eigenlijk volkoren en welke wit? Daar kom je alleen maar achter door de ingewikkelde ingrediëntenlijst te checken. Gelukkig gaat vanaf 1 juli het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood van kracht. Dit besluit zorgt ervoor dat je op de verpakking gelijk moet kunnen zien om welke soort brood het precies gaat. Er moet dus altijd duidelijk vermeld staan of het brood wit, bruin of volkoren is en dat maakt het voor ons een stuk makkelijker om het juiste brood te kiezen.
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
‘Guilty pleasures’ bij 24Kitchen
Zet vanavond de tv maar aan want 24Kitchen komt weer met een knaller op de buis. In het nieuwe programma ‘Guilty pleasures’ laat chef-kok Perry de Man zijn iedere aflevering een bekende gast hun guilty pleasure opbiechten en bereiden ze samen het gerecht. Wil je alvast een voorproefje? Lees dan ons interview met hem. Wij spraken hem over de show, zijn eigen guilty pleasures en de meest gekke eetgewoontes van hem en zijn gasten! ‘Guilty Pleasures’ is vanaf 27 juni elke werkdag te zien om 18.00 uur bij 24Kitchen.
Gratis maaltijden voor Keti Koti
Aanstaande vrijdag is het Keti Koti, de dag waarop wij landelijk stilstaan bij het slavernijverleden. Om Keti Koti te vieren en de historie te verbinden met het heden, is het initiatief ‘Free Heri Heri For All’ ontstaan. Een initiatief dat het slavernijverleden op eigentijdse wijze herdenkt en viert o.a. door dit jaar meer dan 20.000 Heri Heri gerechten uit te delen bij verschillende afhaallocaties. Dit gerecht is ontstaan uit wat er op de plantage overbleef en wat werd gegeten door de tot slaaf gemaakte voorouders. Het gerecht bestaat uit zoete aardappel, groene banaan, gele banaan, cassave, zoute vis (bakkeljauw) en ei. Deze combinatie is zo ontzettend lekker dat Heri Heri tegenwoordig wordt beschouwd als delicatesse. Ben je niet in de gelegenheid om naar een van de afhaallocaties te gaan of wil je het liever zelf thuis maken? Check dan dit heerlijke recept van Noni Kooiman.
Onze tips
LAATSTE KANS: meld je nu aan voor onze kookwedstrijd!
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.