Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Vers van de pers: gratis maaltijden om Keti Koti te vieren en meer!

Vers van de pers: gratis maaltijden om Keti Koti te vieren en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Broodnodige verandering

Tijgerbrood, Italiaanse bol of desembrood: de tijd dat je in het broodschap alleen een halfje wit en een knip bruin kon vinden is al lang voorbij. Wij snappen goed dat je soms door het bomen het bos niet meer kan zien. Want welk brood is nou eigenlijk volkoren en welke wit? Daar kom je alleen maar achter door de ingewikkelde ingrediëntenlijst te checken. Gelukkig gaat vanaf 1 juli het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood van kracht. Dit besluit zorgt ervoor dat je op de verpakking gelijk moet kunnen zien om welke soort brood het precies gaat. Er moet dus altijd duidelijk vermeld staan of het brood wit, bruin of volkoren is en dat maakt het voor ons een stuk makkelijker om het juiste brood te kiezen.

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

‘Guilty pleasures’ bij 24Kitchen

Zet vanavond de tv maar aan want 24Kitchen komt weer met een knaller op de buis. In het nieuwe programma ‘Guilty pleasures’ laat chef-kok Perry de Man zijn iedere aflevering een bekende gast hun guilty pleasure opbiechten en bereiden ze samen het gerecht. Wil je alvast een voorproefje? Lees dan ons interview met hem. Wij spraken hem over de show, zijn eigen guilty pleasures en de meest gekke eetgewoontes van hem en zijn gasten!  Guilty Pleasures’ is vanaf 27 juni elke werkdag te zien om 18.00 uur bij 24Kitchen.

guilty pleasures perry

Gratis maaltijden voor Keti Koti

Aanstaande vrijdag is het Keti Koti, de dag waarop wij landelijk stilstaan bij het slavernijverleden. Om Keti Koti te vieren en de historie te verbinden met het heden, is het initiatief ‘Free Heri Heri For All’ ontstaan. Een initiatief dat het slavernijverleden op eigentijdse wijze herdenkt en viert o.a. door dit jaar meer dan 20.000 Heri Heri gerechten uit te delen bij verschillende afhaallocaties. Dit gerecht is ontstaan uit wat er op de plantage overbleef en wat werd gegeten door de tot slaaf gemaakte voorouders. Het gerecht bestaat uit zoete aardappel, groene banaan, gele banaan, cassave, zoute vis (bakkeljauw) en ei. Deze combinatie is zo ontzettend lekker dat Heri Heri tegenwoordig wordt beschouwd als delicatesse. Ben je niet in de gelegenheid om naar een van de afhaallocaties te gaan of wil je het liever zelf thuis maken? Check dan dit heerlijke recept van Noni Kooiman.

Heri heri gratis maaltijden keti koti

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!