Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
bramen plukken

Vers van de pers: slecht nieuws voor chocoladeliefhebbers, bramenseizoen en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Chocolatelovers opgelet!

Ben jij een echte chocolade- en snoepfanaat? Dan hebben wij helaas slecht nieuws voor je. Het AD meldt dat de hittegolven en droogte naar verwachting ook negatief zullen uitpakken voor de oogst van suikerbieten. En laat suiker nu net hetgeen zijn wat snoep en chocolade zo lekker maakt! Helaas betekent slechte oogst hogere prijzen. En hogere prijzen zorgen ervoor dat er minder suiker zal worden gekocht wat betekent dat sommige snoep- en chocoladeproducenten minder gaan produceren. Gelukkig is er nog hoop. Suikerbieten worden namelijk in de herfst geoogst. Mocht het weer nog omslaan, dan kan de oogst nog herstellen en kan de suiker betaalbaar genoeg blijven om te verwerken tot zoete lekkernijen.

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Boodschappen duurder

Het kan je niet ontgaan zijn: boodschappen worden steeds duurder. Helaas blijft de prijs van boodschappen maar stijgen. Uit onderzoek van GfK blijkt zelfs dat je nu gemiddeld bijna een vijfde meer kwijt bent om je boodschappenkarretje te vullen dan elf maanden geleden. De grootste prijsstijgers zijn pasta, brood en zuivel. Al bleef de prijs van appels en bananen gelukkig juist zo goed als gelijk.

Omdat het leven al duur genoeg is, heeft Martina de beste tips verzameld waarmee je kan besparen op je boodschappen. De meeste tips zijn makkelijk uitvoerbaar en kun je vandaag waarschijnlijk nog toepassen. Zo kun je meteen al besparen op je boodschappen. Denk aan simpele oplossingen als het maken van een weekmenu, de acties goed in de gaten houden én vooral niet met trek naar de supermarkt gaan…

besparen op je boodschappen

Spaghetteria-familie lanceert kledinglijn: van pasta-cuisine naar pasta-couture

Bij Italië denk je waarschijnlijk al vrij snel aan pasta en aan de vele legendarische modemerken die het land voortbracht. Gevestigde namen als Valentino, Gucci, Armani, of Dolce & Gabbana zijn afkomstig uit modeland Italië en nu is er een nieuwe kaper op de kust. Spaghetteria geeft haar eigen invulling aan haute couture en komt met een eigen kledinglijn.

Bij de populaire Italiaanse restaurantketen Spaghetteria hebben ze het maken van pasta inmiddels goed onder de knie. Daarom is het geen verrassing dat zij nu via hun webshop een op pasta geïnspireerde kledinglijn lanceren. Net als het eten in de restaurants is ook de mode van Spaghetteria hoogkwalitatief maar laagdrempelig. Een degelijk paar sokken, een soepele sneaker, een bucket hat en een comfortabel T-shirt: items die je altijd en overal kunt dragen.

Spaghetteria kleding

Bramenseizoen

De zomer is alweer in volle gang, en dat betekent ook dat het alweer bramenseizoen is. Bramen zijn rijp vanaf augustus en hangen aan de struiken tot begin oktober. Omdat het een natuurproduct is, is de oogst ieder jaar afhankelijk van het weer. Als je de laatste tijd goed om je heen hebt gekeken, heb je buiten vast al veel bramen gespot. Ben je van plan om de sappige, blauwzwarte bessen zelf te gaan plukken? Lees dan eerst dit artikel waarin Martina uitlegt waar je op moet letten bij het plukken van bramen.

bramen plukken bramenseizoen

Lees ook: Dit zijn de leukste adresjes om zelf zomerfruit te plukken

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!