Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Online boodschappen doen

Vers van de pers: vrijheidsmaaltijden, besparen op boodschappen en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Mango sticky rice

In Thailand was het dessert mango sticky rice altijd al ongekend populair maar geloof het of niet; het traditionele Thaise toetje is wereldwijd niet meer aan te slepen. Hoe dit komt? De Thaise rapper Milli nam op het Amerikaanse muziekfestival Coachella een hapje mango sticky rice tijdens het zingen van haar gelijknamige hit. Toen ze aan het publiek vroeg wie ook een hapje wou, was het hek van de dam. Zowel het publiek als het internet ging los; de video waarop het moment te zien is gaat sindsdien viral. Om zelf het zoete dessert te proeven, hoef je gelukkig niet het vliegtuig naar Thailand te pakken. Je kunt het ook gewoon zelf maken. Om je op weg te helpen, delen we alle tips & tricks voor de perfecte kleefrijst.

istock kleefrijst

Vrijheidsmaaltijden

Aankomende donderdag is het Bevrijdingsdag en worden er door heel het land Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Dit zijn maaltijden waarbij vrienden en vreemden worden uitgenodigd om samen stil te staan bij de vrijheid. Aan tafel is er naast goede gesprekken ook ruimte voor lekker eten. Steevast wordt er tijdens de Vrijheidsmaaltijden de Vrijheidssoep geserveerd: een makkelijke en smaakvolle soep die perfect is om met anderen te delen en het gesprek over vrijheid op gang te brengen. Dit jaar dook Nadia Zerouali de keuken in om het recept samen te stellen: een Marokkaanse harira. Ga zelf aan de slag en organiseer je eigen vrijheidsmaaltijd of ga langs bij een georganiseerde maaltijd. Op de website van het 4 & 5 mei comité kan je de locaties bekijken en zien waar je aan kunt schuiven.

Nadia Zerouali Vrijheidssoep

Besparen op boodschappen

Het is geen geheim dat de prijs van boodschappen blijft stijgen. Omdat het leven al duur genoeg is, heeft Martina de beste tips verzameld waarmee je kan besparen op je boodschappen. De meeste tips zijn makkelijk uitvoerbaar en kun je vandaag waarschijnlijk nog toepassen. Zo kun je meteen al besparen op je boodschappen. Denk aan simpele oplossingen als het maken van een weekmenu, de acties goed in de gaten houden én vooral niet met trek naar de supermarkt gaan…

besparen op je boodschappen

Laden & lossen

Na een lange, maar voorspoedige reis vanuit de Dominicaanse Republiek is het zeilend vrachtschip de Tres Hombres afgelopen week aangekomen bij de fabriek van Chocolatemakers in Amsterdam. Het schip bracht maar liefst 10 ton cacaobonen aan wal om duurzame chocolade van te maken. Om het te vieren introduceerde deze chocolademakers gelijk 2 heerlijke nieuwe repen. Een melkchocoladereep met koffie en cacaonibs en een ultiem pure reep met 100% (!) cacao. Een unicum in het chocoladeschap. Benieuwd hoe het chocolade maken bij de fabriek in zijn werk gaat? Marieke ging vorige maand bij Chocolatemakers op bezoek. Je leest het in ons laatste nummer:

Foodies Italië

€ 7,50
Cover Foodies Italië

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!