Advertentie
Mango sticky rice
In Thailand was het dessert mango sticky rice altijd al ongekend populair maar geloof het of niet; het traditionele Thaise toetje is wereldwijd niet meer aan te slepen. Hoe dit komt? De Thaise rapper Milli nam op het Amerikaanse muziekfestival Coachella een hapje mango sticky rice tijdens het zingen van haar gelijknamige hit. Toen ze aan het publiek vroeg wie ook een hapje wou, was het hek van de dam. Zowel het publiek als het internet ging los; de video waarop het moment te zien is gaat sindsdien viral. Om zelf het zoete dessert te proeven, hoef je gelukkig niet het vliegtuig naar Thailand te pakken. Je kunt het ook gewoon zelf maken. Om je op weg te helpen, delen we alle tips & tricks voor de perfecte kleefrijst.
Vrijheidsmaaltijden
Aankomende donderdag is het Bevrijdingsdag en worden er door heel het land Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Dit zijn maaltijden waarbij vrienden en vreemden worden uitgenodigd om samen stil te staan bij de vrijheid. Aan tafel is er naast goede gesprekken ook ruimte voor lekker eten. Steevast wordt er tijdens de Vrijheidsmaaltijden de Vrijheidssoep geserveerd: een makkelijke en smaakvolle soep die perfect is om met anderen te delen en het gesprek over vrijheid op gang te brengen. Dit jaar dook Nadia Zerouali de keuken in om het recept samen te stellen: een Marokkaanse harira. Ga zelf aan de slag en organiseer je eigen vrijheidsmaaltijd of ga langs bij een georganiseerde maaltijd. Op de website van het 4 & 5 mei comité kan je de locaties bekijken en zien waar je aan kunt schuiven.
Besparen op boodschappen
Het is geen geheim dat de prijs van boodschappen blijft stijgen. Omdat het leven al duur genoeg is, heeft Martina de beste tips verzameld waarmee je kan besparen op je boodschappen. De meeste tips zijn makkelijk uitvoerbaar en kun je vandaag waarschijnlijk nog toepassen. Zo kun je meteen al besparen op je boodschappen. Denk aan simpele oplossingen als het maken van een weekmenu, de acties goed in de gaten houden én vooral niet met trek naar de supermarkt gaan…
Laden & lossen
Na een lange, maar voorspoedige reis vanuit de Dominicaanse Republiek is het zeilend vrachtschip de Tres Hombres afgelopen week aangekomen bij de fabriek van Chocolatemakers in Amsterdam. Het schip bracht maar liefst 10 ton cacaobonen aan wal om duurzame chocolade van te maken. Om het te vieren introduceerde deze chocolademakers gelijk 2 heerlijke nieuwe repen. Een melkchocoladereep met koffie en cacaonibs en een ultiem pure reep met 100% (!) cacao. Een unicum in het chocoladeschap. Benieuwd hoe het chocolade maken bij de fabriek in zijn werk gaat? Marieke ging vorige maand bij Chocolatemakers op bezoek. Je leest het in ons laatste nummer:
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
WIN: 3x het kookboek ZOETE ZOOI. van Eefje Friedhoff
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Vers van de pers: nieuwe smaken van Côte d’Or, Golden Cups en meer!
Tefal x Jamie Oliver: de beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Vers van de pers: Foodies’ kerstcover, Jamie Oliver-week en meer!
Jamie Oliver-week bij Foodies Magazine!
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.