Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Streken van van Boven

Vers van de pers: Yvette terug met Streken van van Boven, hondendiner en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Nieuwe reeks: Streken van van Boven

Misschien heb je de eerste aflevering vorige week dinsdag al voorbij zien komen: Yvette van Boven is terug met een nieuwe reeks Streken van van Boven. Elke dinsdagavond om 20.30 uur op NPO 2 gaat ze op zoek naar de oorsprong én de toekomst van Nederlandse gerechten. Samen met haar hond Hughie reist ze Nederland door, waarbij ze zich laat verrassen door oude en nieuwe smaken én met deze inspiratie ook zelf de keuken in duikt. De Streken van van Boven is elke dinsdagavond om 20.30 te zien op NPO 2. 

Streken van van Boven

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dineren met je hond

Hoewel honden een belangrijke rol spelen in de levens van veel mensen, worden deze huisdieren zelden bij het diner betrokken. Daar komt nu verandering, want Mediamatic organiseert in samenwerking met kunstenaar, schrijver en filosoof Eva Meijer een aantal hondendiners. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 kun je samen met je hond aanschuiven bij een volledig plantaardig 4-gangen diner. Het idee is om tijdens zo’n diner met je huisdier op een speelse wijze het mensgerichte wereldbeeld te doorbreken. Door samen te eten proberen de organisatoren empathie en onderlinge verbondenheid tussen verschillende diersoorten bevorderen. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie en tickets op mediametic.nl.

hondendiner

Gouda Cheese Awards 2023

Kaasliefhebbers opgelet! Op donderdag 15 juni 2023 wordt namelijk op de Goudse markt bekendgemaakt wat de beste Goudse Kaas van het jaar wordt. In de jury zit dit jaar onder andere Rutger Bakt, winnaar van Heel Holland Bakt en bekend van o.a. zijn boek de Toetjesbijbel. Alle Nederlandse extra belegen en overjarige kazen kunnen aan de wedstrijd deelnemen en op 6 juni wordt bekend gemaakt welke kaasmerken doorgaan naar de grote finale in Gouda. De wedstrijd wordt gehouden onder consumenten. Heb jij ook trek gekregen? Het evenement op 15 juni begint om 10.00u en is gratis toegankelijk voor iedereen. Voor meer informatie ga je naar goudacheeseawards.nl.

Gouda cheese awards

Lees ook: 11x onze favoriete recepten van Yvette van Boven

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!