Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Toetjesbijbel: crème au chocolat

Foodies boekenclub: “Toetjesbijbel”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Toetjesbijbel

Met ruim 300 recepten ben je met dit boek letterlijk wel even zoet. Wie kijkt er tijdens het avondeten niet uit naar het toetje? In “Toetjesbijbel” vind je de allerlekkerste toetjesrecepten van toetjes met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Van stoofpeerbeignets en sticky toffee cake met butterscotchsaus tot aan slagroom-, chocolade- en rum-rozijnenvla. En van crêpes Suzette en crema Catalana tot aan gegrilde ananas met romige hangop en kokoskruimels. Met dit boek wordt elk toetje gegarandeerd een feest!

Toetjesbijbel

€ 34,99
cover toetjesbijbel

Rutger van den Broek

Rutger van den Broek won op overtuigende wijze de allereerste editie van het populaire televisieprogramma “Heel Holland Bakt“. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Het liefst staat Rutger dan ook de hele dag te bakken. Rutger vertelt: “Bij mijn bakrecepten – zowel op mijn blog als in mijn bakboeken – vind ik het vooral belangrijk dat de baksels lekker smaken en dat de recepten duidelijk geschreven zijn, waardoor jij ze thuis ook kan maken. Het uiterlijk van baksels speelt zeker mee bij mijn recepten, maar de smaken en texturen zijn voor mij het allerbelangrijkst. Het moet een feestje in je mond zijn!”

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Van crumble tot crème brûlée

In dit nieuwe boek van Rutger van den Broek vind je elk toetje dat je maar kunt bedenken. Van crumble tot aan crème brûlée en van panna cotta tot aan pavlova, Rutger slaat geen enkel dessert over. De recepten zijn stuk voor stuk maakbaar, en bij het zien van de foto’s loopt het water ons al direct in de mond. Daarnaast is het boek ook nog eens handig opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Zo deelt Rutger in een apart hoofdstuk zijn basisrecepten voor sauzen, is er een hoofdstuk speciaal voor fruit en vind je een hoofdstuk met alleen maar taarten.

Blij van toetjes

Rutger vertelt: “Wie wordt er niet blij van een lekker toetje? Ik wel in ieder geval. Sterker nog: ik kan er geen genoeg van krijgen. Al voor het eten kijk ik uit naar het nagerecht, en als ik in een restaurant een keuze moet maken, dan heb ik daar de grootste moeite mee. Ik wil ze het liefst gewoon allemaal proeven!” Klinkt dit ook zo herkenbaar voor jou? Dan mag je “Toetjesbijbel” niet missen. “Het was heerlijk om de wereld van de nagerechten in te duiken en alle recepten net zo lang te testen tot ze perfect zijn”, vertelt Rutger. “Gebruik “Toetjesbijbel” als basis en als inspiratiebron, maar ga vooral ook zelf variëren en combineren om zo de lekkerste toetjes te maken.”

Recepten uit Toetjesbijbel

Natuurlijk delen we ook twee heerlijke recepten uit het boek “Toetjesbijbel”, zo kun je alvast proeven uit het nieuwe boek van Rutger van den Broek!

Vlaflip 2.0

Rutger: “De vlaflip kent iedereen natuurlijk wel! Gelijke delen yoghurt en vla met in het midden een scheut rode vruchtensiroop. Dit is versie 2.0 van die klassieker, want met zelfgemaakte vanillevla, zelfgemaakte yoghurt én compote van rode vruchten wordt de klassieke vlaflip nog veel lekkerder!”

> naar het recept: vlaflip 2.0

Vlaflip 2.0

Crème au chocolat

Rutger: “Dit is een dessert voor de echte chocoladeliefhebbers. Deze chocoladecrème is zijdezacht, intens van smaak en best machtig, maar bovenal onwijs lekker! Er zijn verschillende manieren om de crème te garen. Soms wordt dat au bain-marie gedaan in een braadslee in de oven, maar ik gaar de crème liever in een pan voordat deze gemengd wordt met de chocolade.”

> naar het recept: crème au chocolat

Toetjesbijbel: crème au chocolat

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!