Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Toetjesbijbel: crème au chocolat

Crème au chocolat

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Rutger van den Broek: "Dit is een dessert voor de echte chocoladeliefhebbers. Deze chocoladecrème is zijdezacht, intens van smaak en best machtig, maar bovenal onwijs lekker! Er zijn verschillende manieren om de crème te garen. Soms wordt dat au bain-marie gedaan in een braadslee in de oven, maar ik gaar de crème liever in een pan voordat deze gemengd wordt met de chocolade."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Lekker met

Rutger van den Broek: "Dit is een dessert voor de echte chocoladeliefhebbers. Deze chocoladecrème is zijdezacht, intens van smaak en best machtig, maar bovenal onwijs lekker! Er zijn verschillende manieren om de crème te garen. Soms wordt dat au bain-marie gedaan in een braadslee in de oven, maar ik gaar de crème liever in een pan voordat deze gemengd wordt met de chocolade."

Bereiding

  1. Doe de melk en de slagroom in een pan en breng aan de kook.

  2. Meng in een kom de eidooiers met de suiker. Giet al roerend de helft van het kokende roommengsel bij het dooiermengsel en roer het door. Giet alles terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur tot de crème dikker wordt. Laat het niet koken.

  3. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Roer door tot de chocolade helemaal opgelost is.

  4. Verdeel de crème over 6-8 kleine bakjes met een inhoud van 125-150 milliliter en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Toetjesbijbel

€ 34,99
cover toetjesbijbel