Bereiding

  1. Doe de melk en de slagroom in een pan en breng aan de kook.
  2. Meng in een kom de eidooiers met de suiker. Giet al roerend de helft van het kokende roommengsel bij het dooiermengsel en roer het door. Giet alles terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur tot de crème dikker wordt. Laat het niet koken.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Roer door tot de chocolade helemaal opgelost is.
  4. Verdeel de crème over 6-8 kleine bakjes met een inhoud van 125-150 milliliter en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Tip: Gebruik voor een iets minder intense versie een chocolade met een minder hoog cacaopercentage.

Tip: Naar wens kun je extra smaken toevoegen, zoals vanille-extract, mokka-extract, sinaasappelrasp of een scheutje van je favoriete (koffie)likeur.

Toetjesbijbel

Uit het boek:

Toetjesbijbel
€34,99