Vlaflip 2.0
Eenvoudig6 personen20 minuten bereiden
Rutger van den Broek: "De vlaflip kent iedereen natuurlijk wel! Gelijke delen yoghurt en vla met in het midden een scheut rode vruchtensiroop. Dit is versie 2.0 van die klassieker, want met zelfgemaakte vanillevla, zelfgemaakte yoghurt én compote van rode vruchten wordt de klassieke vlaflip nog veel lekkerder!"
Ingrediënten
- Voor de compote:
- 250 gr (diepvries)zomerfruit (zoals aardbeien - frambozen - blauwe bessen - rode bessen - kersen)
- 2-3 el suiker
- sap van ¼ citroen
- 1½ tl aardappelzetmeel
- 2 el water
- Verder nodig:
- 500 ml vanillevla
- 500 ml yoghurt
- chocoladeschaafsel
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Doe voor de compote het zomerfruit met de suiker en het citroensap in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat het vruchtenmengsel 5-10 minuten zachtjes koken. Meng het aardappelzetmeel met het water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote nog kort aan de kook en haal hem dan van het vuur. Laat de compote afkoelen.
- Doe gelijke delen vanillevla en volle yoghurt in 6 schaaltjes of bakjes en schep hier flink wat van de afgekoelde compote op. Bestrooi de vlaflip tot slot met chocoladeschaafsel.
Tip: Wil je deze vlaflip nog lekkerder maken, schep er dan een flinke klodder opgeklopte slagroom op.

Uit het boek:
Toetjesbijbel