Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen

Proef traditie: Ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen

In samenwerking met Valle del Sole

Advertentie

Maak kennis met een van de populairste Perzische gerechten met een duizend jaar oude traditie: kruidige bonenstoof op basis van verse kruiden met geurige saffraanrijst.

Ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen

Ghormeh betekent ‘gestoofd’ en sabzi is het Perzische woord voor kruiden. Verse kruiden vormen dan ook de onmisbare basis van deze kruidige stoof wat je goed kunt zien aan zijn groene kleur. Met het recept voor ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen proef je echt traditie. Een stoof boordevol smaak en aroma die we samen met Valle del Sole maakten.

Gedroogde kidneybonen

Deze Perzische stoof maak je met gedroogde kidneybonen die je van tevoren minimaal 8 uur moet weken. Sta je te trappelen om vandaag nog aan de slag te gaan? Valle del Sole heeft ook bonen in blik, dat scheelt je een paar uurtjes weken. Lees alles over de kidneybonen op valledelsole.nl.

Ghormeh sabzi

Variaties op ghormeh sabzi

Maak de stoof eens met zwartoogbonen of kievitsbonen van. Dit geeft het gerecht direct een andere smaak, terwijl je met deze twist de originele smaken niet al teveel aantast. Wil je variëren met het vlees? Vervang de kip eens door lamsvlees (bijv. lamsnek gesneden in grote dobbelstenen). Let op: de gaartijd is dan zeker 1-1,5 uur langer. Hou hier dus rekening mee in je voorbereidingen. Liever vegetarisch? Vervang de kip door aubergine gesneden in hapklare stukken. Door de vlezige structuur van aubergine heb je geeneens door dat je een vegetarische variant op tafel zet van deze stoof.

Maak nu zelf Ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen

Ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!