
Proef traditie: Ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen
Ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen
Lees verder na de advertentie
Ghormeh betekent ‘gestoofd’ en sabzi is het Perzische woord voor kruiden. Verse kruiden vormen dan ook de onmisbare basis van deze kruidige stoof wat je goed kunt zien aan zijn groene kleur. Met het recept voor ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen proef je echt traditie. Een stoof boordevol smaak en aroma die we samen met Valle del Sole maakten.
Gedroogde kidneybonen
Deze Perzische stoof maak je met gedroogde kidneybonen die je van tevoren minimaal 8 uur moet weken. Sta je te trappelen om vandaag nog aan de slag te gaan? Valle del Sole heeft ook bonen in blik, dat scheelt je een paar uurtjes weken. Lees alles over de kidneybonen op valledelsole.nl.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Variaties op ghormeh sabzi
Maak de stoof eens met zwartoogbonen of kievitsbonen van. Dit geeft het gerecht direct een andere smaak, terwijl je met deze twist de originele smaken niet al teveel aantast. Wil je variëren met het vlees? Vervang de kip eens door lamsvlees (bijv. lamsnek gesneden in grote dobbelstenen). Let op: de gaartijd is dan zeker 1-1,5 uur langer. Hou hier dus rekening mee in je voorbereidingen. Liever vegetarisch? Vervang de kip door aubergine gesneden in hapklare stukken. Door de vlezige structuur van aubergine heb je geeneens door dat je een vegetarische variant op tafel zet van deze stoof.
Maak nu zelf Ghormeh sabzi – Perzische kruidenstoof met kip en bonen
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.