Pesto-eieren

De Amerikaanse Amy Wilichowski uit Boston deelde voor het eerst de pesto-eieren. Op het razend populaire TikTok verscheen een filmpje met het recept. Amy wilde een makkelijk en gezond ontbijt maken vol met proteïnes en gezonde vetten. Volgens haar verandert dit recept je leven. De olie in de pesto is namelijk perfect om je eitje in te bakken. Het enige wat je doet is de olie of boter in de pan vervangen door een schepje groene pesto. Vervolgens bak je het ei op de normale manier zoals je gewend bent. Amy serveert het ei met brood, avocado, ricotta, honing en rode chilivlokken. Loopt het water je al in de mond?

Viral met #peggsto

Social media wordt ondertussen overspoeld met het recept voor pesto-eieren of varianten hierop. Zo maak je bijvoorbeeld ook een heerlijk roerei met een schepje pesto. Of wat dacht je van omelet? De inmiddels populaire hashtag staat voor pesto-eieren. Goed om te weten dus als je op zoek bent naar inspiratie of het originele recept. Duizenden gebruikers probeerden het recept al uit en zijn fan. Staan de pesto-eieren zondagochtend ook bij jou op tafel? Gebruik #peggsto met je eigen creatie, wie weet gaat je recept wel viral!

Dé nieuwe trend

Hoe je het ook wendt of keert, de pesto-eieren zijn dé nieuwe trend op social media. De hype past goed in het rijtje van de fetapasta, boursinpasta en dalgona koffie. Heb jij ze al allemaal geprobeerd? We zijn uiteraard benieuwd naar jullie mening. We weten zeker dat er nog veel meer trends zullen volgen en houden jullie op de hoogte. Zodra een nieuwe foodtrend of foodhack onze redactie bereikt horen jullie het als eerste. Heb je zelf iets ontdekt wat we niet mogen missen? Laat het ons vooral weten!

Check het originele filmpje van de pesto-eieren:

@amywilichowski

#eggs#pestoeggs#homecook

♬ cooking video – cooking

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.