Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Heel Holland Bakt finale 2023

Dit zijn de vier finalisten van Heel Holland Bakt

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Zondagavond is voor ons vaste prik: Heel Holland Bakt. Heb jij gisteren ook voor de buis gekluisterd gezeten? Gisteravond was het tijd voor de halve finale van het veelbekeken bakprogramma, waarin bekend werd wie er volgende week in de finale staan!

De halve finale van Heel Holland Bakt

Dit zijn ze dan, de vier (!) finalisten van Heel Holland Bakt seizoen 10: Amel, Zineb, Mercedes en Jan. Je leest het goed, er zijn vier finalisten dit seizoen. Omdat Zineb tijdens de halve finale ziek thuis zat, besloot de jury om dit jaar vier finalisten om de titel Beste Thuisbakker van Nederland. Ook Janny kon de halve finale niet bijwonen vanwege een virus, maar daar werd iets op gevonden: alle baksels werden bij haar thuis afgeleverd, zodat ze toch mee kon proeven en beoordelen. Tijdens de halve finale kregen de bakkers als eerste de opdracht om twee Franse klassiekers in één te maken: profiteroles met een Saint Honoré, oftewel een slagroomspektakel. De technische opdracht stond in het teken van een suikertentje, gemaakt van nougatine. En de bakkers sloten deze aflevering af met een broodmand, met verschillende soorten brood.

Ook iedere week de leukste verhalen en recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Heel Holland Bakt finale 2023

Wie zijn de finalisten van Heel Holland Bakt?

De van oorsprong Algerijnse Amel die haar liefde voor bakken ontwikkelde tijdens het Suikerfeest. Al sinds ze in Nederland woont volgt ze Heel Holland Bakt op de voet. Haar kinderen stimuleerden haar om zelf aan het programma mee te doen, met nu dus een finaleplaats tot gevolg!

Zineb miste dus de halve finale, maar mag gelukkig nog één keer strijden tegen de andere bakkers. Ze leerde bakken van haar moeder en bakt nog altijd uit haar receptenboekje.

Mercedes werkt als marketeer bij KNGF Geleidehonden en dat heeft ze in een van haar baksels meegenomen: tijdens een aflevering over koek maakte ze een prachtige bibberspiraal in de vorm van een hondje.

Jan, ook wel bekend als ‘de tegelzetter’, stal de show tijdens de aflevering over Van Gogh met zijn perfect lijkende zelfportret. De altijd goedlachse Zwollenaar droomde als kind al van een carrière als bakker. Wordt deze droom nu werkelijkheid?

De finale

Heb je de halve finale van Heel Holland Bakt gemist? Kijk ‘m hier terug. De finale van Heel Holland Bakt wordt uitgezonden op zondag 5 februari om 20.25 uur op NPO1. Zet ‘m vast in je agenda en uh, bedenk alvast wat voor lekkers je gaat bakken voor tijdens de uitzending!

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!