Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Het Aziënummer van foodies ligt nu in de winkel!

Het Aziënummer van foodies ligt nu in de winkel!

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Nooit meer met een zwetende bovenlip in de toko: met ons Azië-alfabet nemen we je bij de hand door de smalle gangetjes van de Aziatische supermarkt. We vertellen je welk zeewier je nodig hebt voor je wakamesalade of welke tofu je het beste kunt gebruiken voor mapo tofu. Eenmaal thuis kun je meteen aan de slag met de lekkerste recepten uit China, Japan, Korea, Thailand en meer.

(Ja)pannetje vol lekkers

Naast sashimi en sushi eten ze in Japan ook lekker vegetarisch. We verzamelden de beste ingrediënten (zeewier, sojasaus, udonnoedels, silken tofu) en kookten de sterren van de vegahemel. Maak als eerste onze favoriet: de yakitori van shiitake met wakamesalade.

De échte Chinese keuken

Nooit meer nummertje 74 van de afhaalchinees: vanaf nu kook je Chinees in eigen keuken. foodies ging op bezoek bij Emma de Thouars die de klassieke Chinese keuken kookt. We volgden haar van het winkelen bij de toko tot het koken van haar lievelingsgerechten. Probeer alvast één van haar gerechten: deze gebakken aubergine in sojasaus met jasmijnrijst.

Perfect buikspek

Als we denken aan buikspek, beginnen onze wangen al te tintelen. Dat boterzachte vlees dat uit elkaar valt en tegelijkertijd die krokante korst die je aan de andere kant van de tafel nog hoort kraken. Met de tips die wij voor je verzamelt hebben, krijg je het buikspek uit je dromen.

En verder

Gaan we aan de slag met de vleesvervanger van het moment: jackfruit, duiken we in de zoete hoek van de Aziatische keuken met matcha en kokos, trekken we een tube gochujang (rodepeperpasta) open voor drie pittige gerechten, poetsen onze foodies friends het zompige en saaie imago van tofu weg, schudt Willem de lekkerste cocktails met Japanse sake uit z’n mouw en veel, veel meer.

Deze jackfruit-dumplings komen uit het boek Jackfruit. Bestel het boek nu in onze nieuwe foodies boekenkast!

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!