Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Hendrick's gin Neptunia

Ode aan de zee: Hendrick’s Neptunia Gin

In samenwerking met Hendrick's Gin
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar de diepste geheimen van de zee? Deze komen nu bovendrijven in de nieuwste limited edition van Hendrick's: Neptunia Gin. Met deze speciale editie brengen ze een ode aan de zee én duiken ze nog dieper door samen te werken met Project Seagrass. Natuurlijk vertellen we je alles!

Hendrick’s Neptunia Gin: een gin met zeebenen

Aan de ruige kustlijn van Ayrshire – in het zuidwesten van Schotland – spoelde het idee van Hendrick’s: Neptunia Gin de gedachten van Lesley Gracie binnen. Daar, op enkele komkommerlengtes afstand van het Hendrick’s Gin Palace, betoverden de ruisende melodieën van de kust haar. Wandelend in de wind zwoer ze de schoonheid van die zee te distilleren om ‘m op het droge te schenken als gin.

Hendrick’s Neptunia heeft net als de eerdere limited editions de originele Hendrick’s Gin als basis, met de kenmerkende essences van komkommer en roos. Deze keer raakt de bekende smaak overspoeld met een blend van botanicals, allemaal te vinden aan de Schotse kust. Daarnaast is er nog een zacht briesje van citrus als finishing touch toegevoegd. Wat Gracie precies plukte tijdens haar vele wandelingen bleef een geheim. Net zo mysterieus als de donkerste diepten van de zee.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De diepte in voor een betere zee

Terwijl Hendrick’s Gin met Neptunia een ode aan de zee brengt, duiken ze met de samenwerking met Project Seagrass nóg dieper. Op de bodem van de zee bieden weiden van zeegras bescherming en voedsel aan ontelbaar veel diersoorten. Ze slaan ook nog eens miljoenen tonnen CO2 op. Met recht mag zeegras één van de hardst werkende organismen van de zee genoemd worden en toch weten velen niet eens van hun bestaan af. Het slechte nieuws is dat de afgelopen 40 jaar bijna een derde van het zeegras wereldwijd verdwenen is. Maar er is ook goed nieuws: Project Seagrass doet er alles aan om zeegras te herstellen.

Overal waar Hendrick’s Neptunia Gin geschonken en ook gedronken wordt zullen er lokale projecten worden opgezet. Zo maken ze het onzichtbare zichtbaar. Natuurlijk helpen ze Project Seagrass wereldwijd zeegras weiden en biodiversiteit te herstellen én te beschermen.

Hendrick's Gin Neptunia

Hoe smaakt Neptunia?

Zodra je de fles opent kom het heerlijke aroma je tegemoet. Je wordt overspoeld door de geuren van lange strandwandelingen. Frisse tonen van citrus en een klein vleugje van het kenmerkende karakter van Hendrick’s Gin zorgen voor de perfecte balans. Zo proef je bijvoorbeeld jeneverbes, verlengd door de diepe aardse tonen van lokale botanicals uit Schotland. In combinatie met de frisse kruiden van de Schotse kust geeft dit een zuivere, maar zachte citrusafdronk.

Neptunia Fizz

Vanzelfsprekend gedijt Hendrick’s Neptunia Gin perfect met wat tonic en een schijfje verse komkommer. Wil je een andere koers uitstippelen? Probeer dan deze gin met zeebenen in de verfrissende Neptunia Fizz.

Recept:
50 ml Hendrick’s Neptunia Gin
25 ml vers limoensap
25 ml suikersiroop
Een scheutje bruiswater

Combineer alle ingrediënten in een glas. Garneer met een schijfje komkommer. En schip ahoy! Of euh… Proost!

Neptunia Fizz

Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd in het nogal ‘on-ginse’ kustplaatsje Girvan, gesitueerd aan de zuidwestkust van Schotland. Hendrick’s Gin is een wonderbaarlijke gin met een eigenzinnig karakter en een meest buitengewone symfonie van smaken. In tegenstelling tot doorsnee-gins, wordt Hendrick’s Gin gedistilleerd in Schotland en met de hand vervaardigd in kleine batches van slechts 500 liter per keer. Hendrick’s Gin is geïnfuseerd met bijzondere essences van Cucumis Sativus (komkommer) en Bulgaarse Rosa Damascena (rozenblaadjes). Dit ongebruikelijke duo wordt daarnaast verrijkt door elf zorgvuldig geselecteerde botanische ingrediënten, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Dit brede palet van smaken komt samen in een unieke, verfrissende gin met een heerlijk bloemig aroma. Hendrick’s Gin wordt gemaakt met twee soorten ketels, een “Carter-Head” ketel en een koperen “pot” ketel. Samen creëren ze een buitengewoon zachte gin met een ongebruikelijk karakter en een subtiele smaakbalans.

De lekkerste recepten met gin

Gin is niet alleen erg fijn om mee te proosten, je maakt er ook nog eens de lekkerste gerechten mee. Zowel zoet als hartig. Bekijk de recepten hieronder maar eens en duik snel de keuken in!

Zalm gemarineerd in gin-tonic

Gin-tonic in je eten, huh?! Jazeker, dit populaire drankje kun je ook perfect gebruiken in een marinade. Zoals bijvoorbeeld in dit heerlijke recept voor gemarineerde zalm. Nadat de zalm twee uur heeft gemarineerd heb je nog maar een half uur nodig en staat het gerecht zo op tafel!

zalm in gin tonic

> naar het recept voor zalm gemarineerd in gin-tonic

Omgekeerde grapefruit-clementinetaart met gin

Wist je dat je ook prima kunt bakken met gin? Neem bijvoorbeeld deze omgekeerde grapefruit-clementinetaart. Mét gin uiteraard. Om het bakken nog leuker te maken maak je eerst een heerlijke gin-tonic voor jezelf en begin je daarna aan deze smaakvolle taart. Succes gegarandeerd!

Omgekeerde grapefruitclementinetaart met gin

> naar het recept voor omgekeerde grapefruit-clementinetaart met gin

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!