Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Foto Winnaar Terras Top 100 2023

De Terras Top 100 van 2023: dit zijn de winnaars

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De Terras Top 100 van 2023 - samengesteld door Misset Horeca - is eindelijk bekend! Op deze lijst vind je de 100 beste terrassen van Nederland. Benieuwd wie de winnaar is van 2023, of dat jouw favoriete terras er tussen staat? Lees snel verder!

De Terras Top 100 van 2023

Jaarlijks maakt horecaplatform Misset Horeca de Terras Top 100 van Nederland. Afgezien van 2019, dat jaar was een groot deel van de horeca gesloten. Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden voor de verkiezing en krijgen vervolgens meerdere bezoeken van diverse mystery guests. Met alle input stellen de juryleden vervolgens de gehele lijst met beste terrassen van Nederland samen. Op 27 juni was het zover, de officiële uitreiking van de Terras Top 100 van 2023 is bekend. Staat een terras in de top 100? Dan zijn ze door verschillende selectierondes gekomen waar onder andere wordt gekeken naar kwaliteit, sfeer en natuurlijk ook gastvrijheid.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Winnaars van de Terras Top 100 2023

Benieuwd welke zaak het beste terras van Nederland heeft volgens Misset Horeca? Dan moet je naar Pelle’s Eten & Drinken in het Twentse Deurningen. Pelle’s wist de 15e editie van de Terras Top 100 te winnen, nadat het eerder al brons en zilver wist te behalen. De onderneming van Roy Spekhorst en Wendy Amweg is in krap 15 jaar tijd uitgegroeid van een Twents dorpscafé tot een complete horecazaak. De jury: “We zeiden vorig jaar al dat continuïteit een kwaliteit is, dat blijkt ook nu weer. Pelle’s heeft het beste terras van 2023.”

Op de tweede plek van de Terras Top 100 vind je Hotel Nobel op Ameland en op de derde plek staat Het Wijnhuis in Zwolle. De lijst wordt gedomineerd door Gelderland, maar liefst 16 van de 100 terrassen in de lijst vind je in deze provincie. In de gehele top 100 zijn gelukkig alle provincies goed, zo vind je dus altijd wel een geschikt terras bij jou in de buurt. Kortom, met het aanbod is deze zomer niets mis als je graag geniet van een terrasje. Trommel al je vrienden maar alvast op voor een borrel in het zonnetje!

De gehele top 10

  1. Pelle’s in Deurningen
  2. Hotel Nobel in Ballum
  3. Het Wijnhuis in Zwolle
  4. De Eetkamer van Giethoorn in Giethoorn
  5. De Agnietenberg in Zwolle
  6. Saus in Bergen op Zoom
  7. Spijkerman in Purmerend
  8. De Koffiepot in Hardenberg
  9. Het Plein in De Koog
  10. De Dorpskamer in Ermelo

Publieksprijs Terras Top 100

Naast de ranglijst van de Terras Top 100 zijn er nog een aantal andere prijzen uitgereikt. Ellen Treur van ’t Raadhuis in Goudriaan is gehuldigd als de Parel van het Jaar. Ook stemden de gasten dit jaar weer massaal voor de Publieksprijs. Hertme’s Ambacht uit Hertme haalde de meeste stemmen binnen en won de publieksprijs.

logo terras top 100

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Zin om het terras op te duiken? Lees dan ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!