Advertentie
Hoe kun je het beste je wijn koelen?
Zeker met het zomerse weer is een koel glas wijn heerlijk, bijvoorbeeld op een terrasje, tijdens de borrel of bij het avondeten. Wijnkoelers houden de fles wijn meestal goed gekoeld, maar de wijn in je glas warmt snel op. Zeker in de zomerse zon. Gelukkig hebben wij dé oplossing om je glas wijn te koelen!
Houd je glas wijn voortaan gekoeld met een paar bevroren druiven. Niet alleen zijn bevroren druiven een verfrissende snack, ze doen ook wonderen door je wijn te koelen. In tegenstelling tot ijsblokjes verdunnen druiven je drankje namelijk niet. En het ziet er nog chique uit ook!
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Wijn koelen met druiven
Natuurlijk kun je elk type bevroren fruit nemen, maar druiven hebben een groot voordeel ten opzichte van andere soorten. Fruit zoals meloen of sinaasappel geeft smaak af aan je wijn en met een goede wijn wil je dit absoluut niet. Dat is namelijk zonde van de mooie smaken, zeker als je net je favoriete wijn hebt opengetrokken. Het laagje rondom de druif zorgt dat de druif zijn smaak niet afgeeft.
Zie je jezelf al zitten deze zomer met een heerlijk glas gekoelde wijn? Maak het feestje helemaal compleet met een goed gevulde borrelplank. Oftewel, ren naar de supermarkt en zorg dat je voortaan een bak druiven in de koelkast hebt staan. Bedank ons maar als je straks met een glas heerlijke, gekoelde wijn in de zon zit te genieten. Proost!
Lees ook:
Onze tips
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze lekker krokant
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Spinazie opnieuw opwarmen: goed of gevaarlijk?
Column van Raghenie: de Surinaams-Chinese keuken
Slowcooker tips: zo maak je jouw gerechten nóg lekkerder
Pompoen uithollen en snijden voor Halloween: zo doe je dat
Wat zijn crumpets en hoe kun je ze zelf maken?
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Zelf kippenbouillon maken: zo doe je dat
Tomatensaus maken: de beste tips en recepten
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.