Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Recepten met sinaasappel: yoghurt-sinaasappelsorbet

Sappige sinaasappels: 4x recepten met sinaasappel

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Proef de Spaanse zon in iedere hap met deze heerlijke zoetigheden met sappige sinaasappels! Wij delen onze favoriete recepten:

Recepten met sinaasappel

Zeker als ze in het seizoen zijn is er niets zo lekker als een sappige sinaasappel. Zo weten ze in Spanje weten wel raad met deze geweldige citrusvruchten. Tijd om er eens mee aan de slag te gaan. We maakten vier verschillende recepten met sinaasappel, van Spaanse torrijas tot aan zelfgemaakte orange bars.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sinaasappelflan met sherryazijnkaramel

Dit recept stond niet voor niets ooit op de cover van ons Spanje-nummer. Een goede flan maken is niet makkelijk. Hou je wel een beetje van uitdaging in de keuken? Maak dan dit heerlijke recept met sinaasappel!

> naar het recept: sinaasappelflan met sherryazijnkaramel

Sinaasappelflan met sherryazijnkaramel

Torrijas

Torrijas zijn een soort Spaanse wentelteefjes, maar dan nóg lekkerder. In Spanje eet je ze als toetje, al kun je ze natuurlijk ook prima als ontbijt serveren.

> naar het recept: torrijas

recepten met sinaasappel: torrijas

Orange bars

Handig voor onderweg, om in huis te hebben voor een snel ontbijt of als tussendoortje op het werk. Deze orange bars maak je gemakkelijk zelf; met verse sinaasappels. Smullen maar!

> naar het recept: orange bars

Orange bars

Yoghurt-sinaasappelsorbet

Ideaal voor in de zomer of als toetje bij een uitgebreid diner. Deze sorbet maak je van yoghurt en sinaasappels. Serveer de sorbet met wat verse munt om het helemaal af te maken.

> naar het recept: yoghurt-sinaasappelsorbet

Recepten met sinaasappel: yoghurt-sinaasappelsorbet

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!