
Recepten met sinaasappel
Lees verder na de advertentie
Zeker als ze in het seizoen zijn is er niets zo lekker als een sappige sinaasappel. Zo weten ze in Spanje weten wel raad met deze geweldige citrusvruchten. Tijd om er eens mee aan de slag te gaan. We maakten vier verschillende recepten met sinaasappel, van Spaanse torrijas tot aan zelfgemaakte orange bars.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Sinaasappelflan met sherryazijnkaramel
Dit recept stond niet voor niets ooit op de cover van ons Spanje-nummer. Een goede flan maken is niet makkelijk. Hou je wel een beetje van uitdaging in de keuken? Maak dan dit heerlijke recept met sinaasappel!
> naar het recept: sinaasappelflan met sherryazijnkaramel
Torrijas
Torrijas zijn een soort Spaanse wentelteefjes, maar dan nóg lekkerder. In Spanje eet je ze als toetje, al kun je ze natuurlijk ook prima als ontbijt serveren.
> naar het recept: torrijas
Orange bars
Handig voor onderweg, om in huis te hebben voor een snel ontbijt of als tussendoortje op het werk. Deze orange bars maak je gemakkelijk zelf; met verse sinaasappels. Smullen maar!
> naar het recept: orange bars
Yoghurt-sinaasappelsorbet
Ideaal voor in de zomer of als toetje bij een uitgebreid diner. Deze sorbet maak je van yoghurt en sinaasappels. Serveer de sorbet met wat verse munt om het helemaal af te maken.
> naar het recept: yoghurt-sinaasappelsorbet
Lees ook:
Hotspots in Valencia: de beste restaurants, barretjes & tips
No waste: wat maak je met overgebleven sinaasappels?
Onze tips

Chocoladeliefhebbers opgelet: deze recepten wil je niet missen

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.