Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sinaasappels

Overgebleven sinaasappels? Deze recepten maak je ermee!

Advertentie

Wist je dat er in Nederland jaarlijks miljarden kilo's voedsel verloren gaan? Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Wij laten zien dat je echt nooit eten weg hoeft te gooien. Goed voor je portemonnee én het milieu. Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken.

Overgebleven sinaasappels

Je haalt een zak sinaasappels in huis omdat je een halve sinaasappel of sinaasappelschil nodig hebt in een recept. Met een halve sinaasappel in je hand sta je jezelf af te vragen wat je vervolgens met overgebleven sinaasappels moet. Herkenbaar? Bij ons wel. Daarom hebben wij de beste tips voor overgebleven sinaasappels op een rijtje gezet. Want kan je nog iets met die overgebleven sinaasappels en hoe bewaar je deze het beste?

Hoe bewaar je sinaasappels?

Geen stress, sinaasappels blijven lang goed. Je kunt overgebleven sinaasappels zo’n 2 weken bewaren. Volgens het Voedingscentrum kun je citrusvruchten het beste koel en donker bewaren. Buiten de koelkast bewaren kan ook, maar dan blijven ze minder lang goed. Pas op dat je ze in de fruitschaal niet naast de bananen legt, dan rijpen ze sneller. Wil je sinaasappels langer dan 2 weken bewaren? Pers ze dan uit en vries het sap in. Het sap blijft namelijk in de vriezer zo’n 2 à 3 maanden goed. Dit is ook dé tip als je sinaasappelsap van een recept over houdt en geen zin hebt om op te drinken. Heb je juist sinaasappelschil over? Bewaar de geraspte schil dan in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft het nog een paar dagen houdbaar.

Overgebleven sinaasappels gebruiken

Of je nu hele sinaasappels, de schil of juist het sap over houdt, iets lekkers er mee maken kan zeker! Wij helpen je op weg met de beste recepten.

Sinaasappelsap over? Maak er een heerlijke broodbeleg van: sinaasappelcurd. Weer eens wat anders dan de bekende citroen variant! Of probeer eens ons recept voor sinaasappelmarmelade.

Sinaasappelcurd in potjes

Sinaasappelcurd in potjes

Naar het recept

Overgebleven sinaasappels in zijn geheel? Maak er gekonfijte sinaasappelschijven van. Deze smaken heerlijk zoet en zuur tegelijk en maken elk baksel nét wat specialer. Wij hebben alvast 3 recepten voor bakken met gekonfijte sinaasappel op een rijtje gezet. Stukjes sinaasappelschil over? Dan kan je ook de kleinere variant proberen te maken: gekonfijte sinaasappelschillen.

Gekonfijte sinaasappelschijven

Gekonfijte sinaasappelschijven

Naar het recept

Sinaasappelschil over? Verwerk het in deze brownies. Chocolade & sinaasappel zijn een match made in heaven. Niks lekkerder dan smeuïge brownies bomvol chocolade.

Brownies met sinaasappelsmaak

Brownies met sinaasappelsmaak

Wat is nog beter dan chocolade? Smeuïge brownies bomvol chocolade natuurlijk!

Naar het recept

Cocktails van overgebleven sinaasappels

Met overgebleven sinaasappelsap maak je de lekkerste cocktails. Wat dacht je van een Golden Sour met citroen en chili-suikersiroop? Of een Flying Chiliman met cranberrysap en frambozensiroop? Jij kiest!

De lekkerste mocktails: Flying Chiliman

Flying Chiliman

Naar het recept

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!