
Overgebleven sinaasappels
Lees verder na de advertentie
Je haalt een zak sinaasappels in huis omdat je een halve sinaasappel of sinaasappelschil nodig hebt in een recept. Met een halve sinaasappel in je hand sta je jezelf af te vragen wat je vervolgens met overgebleven sinaasappels moet. Herkenbaar? Bij ons wel. Daarom hebben wij de beste tips voor overgebleven sinaasappels op een rijtje gezet. Want kan je nog iets met die overgebleven sinaasappels en hoe bewaar je deze het beste?
Hoe bewaar je sinaasappels?
Geen stress, sinaasappels blijven lang goed. Je kunt overgebleven sinaasappels zo’n 2 weken bewaren. Volgens het Voedingscentrum kun je citrusvruchten het beste koel en donker bewaren. Buiten de koelkast bewaren kan ook, maar dan blijven ze minder lang goed. Pas op dat je ze in de fruitschaal niet naast de bananen legt, dan rijpen ze sneller. Wil je sinaasappels langer dan 2 weken bewaren? Pers ze dan uit en vries het sap in. Het sap blijft namelijk in de vriezer zo’n 2 à 3 maanden goed. Dit is ook dé tip als je sinaasappelsap van een recept over houdt en geen zin hebt om op te drinken. Heb je juist sinaasappelschil over? Bewaar de geraspte schil dan in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft het nog een paar dagen houdbaar.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Overgebleven sinaasappels gebruiken
Of je nu hele sinaasappels, de schil of juist het sap over houdt, iets lekkers er mee maken kan zeker! Wij helpen je op weg met de beste recepten.
Sinaasappelsap over? Maak er een heerlijke broodbeleg van: sinaasappelcurd. Weer eens wat anders dan de bekende citroen variant! Of probeer eens ons recept voor sinaasappelmarmelade.
Overgebleven sinaasappels in zijn geheel? Maak er gekonfijte sinaasappelschijven van. Deze smaken heerlijk zoet en zuur tegelijk en maken elk baksel nét wat specialer. Wij hebben alvast 3 recepten voor bakken met gekonfijte sinaasappel op een rijtje gezet. Stukjes sinaasappelschil over? Dan kan je ook de kleinere variant proberen te maken: gekonfijte sinaasappelschillen.
Sinaasappelschil over? Verwerk het in deze brownies. Chocolade & sinaasappel zijn een match made in heaven. Niks lekkerder dan smeuïge brownies bomvol chocolade.

Brownies met sinaasappelsmaak
Wat is nog beter dan chocolade? Smeuïge brownies bomvol chocolade natuurlijk!
Cocktails van overgebleven sinaasappels
Met overgebleven sinaasappelsap maak je de lekkerste cocktails. Wat dacht je van een Golden Sour met citroen en chili-suikersiroop? Of een Flying Chiliman met cranberrysap en frambozensiroop? Jij kiest!

Flying Chiliman
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

Oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.