Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
sinaasappelmarmelade

Sinaasappelmarmelade

  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Met dit recept maak je ca. 5 potjes (à 350 g)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 120°C / hetelucht: 100°C). Was de weckpotten met een sopje van warm water en afwasmiddel en zet ze vervolgens 45 minuten in de oven om ze te steriliseren. Snijd de sinaasappels en 2 citroenen doormidden en pers ze heel goed uit om zoveel mogelijk sap en vruchtvlees eruit te krijgen. Schenk het sap met vruchtvlees door een zeef  in een grote pan. Doe de gezeefde stukjes in een kaasdoek.

  2. Snijd de sinaasappel- en citroenhelften in kwarten, verwijder het vlies en de taaie witte schil en doe deze ook in de kaasdoek. Snijd de overgebleven schil in reepjes van 2 mm dik en doe ze in de pan. Bind de kaasdoek dicht en doe hem ook in de pan. Schenk 2 l water erbij en breng aan de kook. Kook ca. 2 uur tot de schil heel zacht is. Haal de kaasdoek uit de pan en doe hem in een kom. Laat iets afkoelen en knijp de zak boven de pan uit om er zoveel mogelijk vocht uit te krijgen.

  3. Leg een bord in de vriezer. Voeg de suiker toe aan de pan. Laat 20-25 minuten zachtjes koken tot het mengsel ingedikt is. Roer regelmatig door en schep het schuim van het oppervlak af. Schep een theelepel marmelade op het bevroren bord en laat 1 minuut staan. Als de marmelade klaar is, zal hij geleren en klonteren. Is de marmelade nog niet klaar, kook hem dan nog 15  minuten en probeer opnieuw.

  4. Pers de laatste citroen uit en roer het sap door de marmelade. Verdeel de marmelade over de gesteriliseerde potten en sluit de potten goed af. Laat afkoelen. Bewaar de marmelade tot 6  maanden op een koele, donkere plaats. Geopende potten kun je maximaal 1 maand in de koelkast bewaren.

Per portie: 32 kcal | 8 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Faye Wears

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)