Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
gekonfijte citrusschillen

Gekonfijte sinaasappelschillen

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Geef je desserts een feestelijke touch met gekonfijte sinaasappelschillen. Eet de schillen als snoep, doop ze in chocolade of gebruik ze in gebak.

Bereiding

  1. Was de sinaasappels grondig en dep ze droog. Snijd de schillen eraf met een scherp mes. Verwijder zo veel mogelijk wit van de schillen. Blancheer de schilletjes ca. 2 minuten in kokend water. Giet de schillen af en blancheer ze nog twee keer in schoon water.

  2. Giet de schilletjes af en laat ze uitlekken. Weeg de hoeveelheid schilletjes en doe ze in een pannetje met net zo veel suiker en net zo veel water. Breng rustig aan de kook en laat ca. 1 uur rustig koken. Voeg indien nodig wat water toe. Aan het eind moet een dikke siroop overblijven.

  3. Giet de schilletjes af en laat ze uitlekken op een zeef. Verdeel de schilletjes over bakpapier en haal ze goed uit elkaar. Laat de schilletjes ca. 1 uur drogen.

  4. Wentel de gekonfijte schilletjes in de suiker en laat ze 24 uur drogen op een rooster. Bewaar de schilletjes in een afgesloten pot of zakje. Eet de schilletjes als snoep, doop ze in chocolade of gebruik ze in gebak.

Foto: Stephan van Raay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (9 stemmen)