Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Pittige frambozensorbet met sinaasappelschil

Pittige frambozensorbet met sinaasappelschil

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng 200 ml water met 250 suiker, de glucosestroop en het citroensap aan de kook. Kook op laag vuur tot de suiker helemaal is opgelost. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat de frambozen ontdooien.

  2. Pureer de frambozen zeer fijn en zeef de frambozenpuree. Breng de puree op smaak met tabasco en de likeur. Meng de frambozenpuree met de koude siroop. Laat het geheel nog minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.

  3. Draai in de ijsmachine in ca. 30 minuten een smeuïge sorbet van het frambozenmengsel. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend geleidelijk 100 g suiker toe. Spatel het eiwitschuim door de het frambozenmengsel. Schep de sorbet in een plastic bak of cakeblik en zet de sorbet afgedekt minimaal 6 uur in de diepvries om verder op te stijven.

  4. Schep bollen van de sorbet en serveer ze in glazen. Garneer met de gekonfijte sinaasappelschillen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)