Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Brownies met sinaasappelsmaak

Brownies met sinaasappelsmaak

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Wat is nog beter dan chocolade? Smeuïge brownies bomvol chocolade natuurlijk!

Bereiding

  1. Doe de boter met een snuf zout en de pure chocolade in een hittebestendige kom en smelt ze au bain-marie (boven een pan met kokend water). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakblik (30×20 cm) met bakpapier. Klop de eieren en de suiker met een elektrische mixer tot het mengsel licht van kleur wordt en in volume is verdubbeld. Spatel het mengsel door de afgekoelde gesmolten chocolade. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao erboven en spatel het kort erdoorheen.

  3. Spatel de sinaasappelschil, het sinaasappelextract en van de melkchocolade door het beslag. Schraap het beslag in het bakblik en strijk glad. Druk de overige melkchocolade in het beslag.

  4. Bak 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant glimt en het beslag net stevig is geworden. Laat helemaal afkoelen en snijd de brownies in vierkantjes.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Amanda James Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)