Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Appeltjes van oranje: bakken met gekonfijte sinaasappel

Appeltjes van oranje: bakken met gekonfijte sinaasappel

Advertentie

"Appeltjes van oranje, appeltjes aan de bomen, Sinterklaas zal komen". Wie kent ze niet? Appeltjes van oranje zijn een traditionele lekkernij tijdens het Sinterklaasfeest. Nóg lekkerder is de gekonfijte variant. Snoep deze zo op of maak er één van deze heerlijke baksels mee!

Gekonfijte sinaasappel

Gekonfijte sinaasappel is eigenlijk de zoete versie van een appeltje van oranje. Appeltjes van oranje zijn namelijk gewoon sinaasappels. De traditie van deze lekkernij stamt uit een tijd dat een sinaasappel nog iets heel exotisch was, helemaal uit Spanje, net als de Sint zelf. Sinaasappels werden vroeger in december zelfs speciaal geïmporteerd. Tegenwoordig kopen we de citrusvruchten het hele jaar door in de supermarkt, maar dat maakt ze niet minder lekker. Wel kunnen we dit fruit éxtra lekker maken. Door ze te konfijten bijvoorbeeld. Van onze gekonfijte sinaasappel met suiker kan niemand stoppen met snoepen. Om je vingers bij af te likken! Verwerk deze lekkernij vervolgens in één van deze drie heerlijke baksels.

Sinaasappeltulband

Een tulband ziet er altijd feestelijk uit. Zo ook deze variant met sinaasappel. Door de topping van pistachenoten ziet de cake er éxtra feestelijk uit.

sinaasappeltulband met gekonfijte sinaasappel

Kruidige cake met gekonfijte sinaasappel en siroop

Deze kruidige cake is bedekt met gekonfijte sinaasappel. Maar wel met een twist. De appeltjes van oranje zijn namelijk gekookt in water met een toevoeging van verschillende specerijen. Denk aan rozemarijn en peperkorrels. Dit geeft deze cake een heerlijke kruidige smaak. Perfect voor bij de thee.

gekonfijte sinaasappel

Sinaasappel-mascarponetaart

Wat een plaatje is het hè? Deze prachtige sinaasappel-mascarponetaart is naast heel mooi, ook erg lekker. De toevoeging van Griekse yoghurt maakt de smaak lekker fris.

wintertijd: sinaasappel taart

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!