Gekonfijte sinaasappel

Gekonfijte sinaasappel is eigenlijk de zoete versie van een appeltje van oranje. Appeltjes van oranje zijn namelijk gewoon sinaasappels. De traditie van deze lekkernij stamt uit een tijd dat een sinaasappel nog iets heel exotisch was, helemaal uit Spanje, net als de Sint zelf. Sinaasappels werden vroeger in december zelfs speciaal geïmporteerd. Tegenwoordig kopen we de citrusvruchten het hele jaar door in de supermarkt, maar dat maakt ze niet minder lekker. Wel kunnen we dit fruit éxtra lekker maken. Door ze te konfijten bijvoorbeeld. Van onze gekonfijte sinaasappel met suiker kan niemand stoppen met snoepen. Om je vingers bij af te likken! Verwerk deze lekkernij vervolgens in één van deze drie heerlijke baksels.

Sinaasappeltulband

Een tulband ziet er altijd feestelijk uit. Zo ook deze variant met sinaasappel. Door de topping van pistachenoten ziet de cake er éxtra feestelijk uit.

sinaasappeltulband met gekonfijte sinaasappel

Kruidige cake met gekonfijte sinaasappel en siroop

Deze kruidige cake is bedekt met gekonfijte sinaasappel. Maar wel met een twist. De appeltjes van oranje zijn namelijk gekookt in water met een toevoeging van verschillende specerijen. Denk aan rozemarijn en peperkorrels. Dit geeft deze cake een heerlijke kruidige smaak. Perfect voor bij de thee.

gekonfijte sinaasappel

Sinaasappel-mascarponetaart

Wat een plaatje is het hè? Deze prachtige sinaasappel-mascarponetaart is naast heel mooi, ook erg lekker. De toevoeging van Griekse yoghurt maakt de smaak lekker fris.

wintertijd: sinaasappel taart

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.