Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Gekonfijte sinaasappel

Gekonfijte sinaasappel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Zelf snoep maken, hoe leuk is dat! Van deze gekonfijte sinaasappel met suiker kan niemand stoppen met snoepen. Om je vingers bij af te likken!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Zelf snoep maken, hoe leuk is dat! Van deze gekonfijte sinaasappel met suiker kan niemand stoppen met snoepen. Om je vingers bij af te likken!

Bereiding

  1. Breng de suiker met 300 ml water aan de kook. Was 2 perssinaasappels en snijd ze in zeer dunne plakjes. Verwijder eventuele pitten. Leg de plakjes in de hete siroop en zet het vuur laag. Laat ca. 30 minuten konfijten, tot de witte sinaasappelschil glazig wordt.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C). Laat de schijfjes goed uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de sinaasappelschijfjes ca. 45 minuten in de oven

Foto's: Stephan van Raay Servies: etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

3.3 / 5.0 (6 stemmen)