Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Sinaasappelcurd in potjes

Sinaasappelcurd in potjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

 Voor 3 potjes à ca. 300 ml

Bereiding

  1. 1. Meng alle ingrediënten in een grote kom en klop goed door elkaar met een garde. Zet de kom au bain-marie en verwarm het geheel al roerend tot ca. 80 graden. Dit duurt ca. 25 minuten. De curd is klaar als hij de structuur heeft van dikke yoghurt.

  2. 2. Giet de curd eventueel door een zeef. Vul gesteriliseerde weckpotjes ermee en sluit ze direct. Je kunt de curd enkele maanden bewaren op een koele, donkere plek. Lekker met bijv. scones of door de yoghurt.

Per portie: 46 kcal | 4 g koolhydraten | 1 g eiwit | 3 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)