Bereiding
- Verwarm de melk met de sinaasappelschil, het kaneelstokje en 50 g suiker. Neem van het vuur en laat afkoelen. Snijd het brood in dikke plakken (ca. 3 cm) en leg ze in een diepe schaal. Giet de warme melk eroverheen en laat ca. 20 minuten weken.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Wentel de stukken brood in het ei en bak ze 6-7 minuten per kant in de hete olijfolie tot ze goudbruin zijn. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ca. 15 minuten afkoelen.
- Meng intussen de ingrediënten voor de kaneel-sinaasappelsuiker door elkaar. Wentel de nog warme torrijas in de kaneel-sinaasappelsuiker. Bedruip de torrijas voor het serveren nog met de honing en geef er verse sinaasappel bij.
Per portie: ca. 463 kcal
10 g eiwit | 20 g vet | 60 g koolhydraten
Receptuur en fotografie: Willem van Santen