Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Torrijas

Torrijas

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de kaneel-sinaasappelsuiker

Torrijas zijn een soort Spaanse wentelteefjes. Proef de Spaanse zon in iedere hap met dit heerlijke recept met sappige sinaasappel!

Bereiding

  1. Verwarm de melk met de sinaasappelschil, het kaneelstokje en 50 g suiker. Neem van het vuur en laat afkoelen. Snijd het brood in dikke plakken (ca. 3 cm) en leg ze in een diepe schaal. Giet de warme melk eroverheen en laat ca. 20 minuten weken.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Wentel de stukken brood in het ei en bak ze 6-7 minuten per kant in de hete olijfolie tot ze goudbruin zijn. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ca. 15 minuten afkoelen.

  3. Meng intussen de ingrediënten voor de kaneel-sinaasappelsuiker door elkaar. Wentel de nog warme torrijas in de kaneel-sinaasappelsuiker. Bedruip de torrijas voor het serveren nog met de honing en geef er verse sinaasappel bij.

Per portie: 463 kcal | 60 g koolhydraten | 10 g eiwit | 20 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)