
Torrijas
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Bereiding
Verwarm de melk met de sinaasappelschil, het kaneelstokje en 50 g suiker. Neem van het vuur en laat afkoelen. Snijd het brood in dikke plakken (ca. 3 cm) en leg ze in een diepe schaal. Giet de warme melk eroverheen en laat ca. 20 minuten weken.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Wentel de stukken brood in het ei en bak ze 6-7 minuten per kant in de hete olijfolie tot ze goudbruin zijn. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ca. 15 minuten afkoelen.
Meng intussen de ingrediënten voor de kaneel-sinaasappelsuiker door elkaar. Wentel de nog warme torrijas in de kaneel-sinaasappelsuiker. Bedruip de torrijas voor het serveren nog met de honing en geef er verse sinaasappel bij.